De ce explicatiile pentru durerea de spate nu sunt satisfacatoare intotdeauna?

De ce explicatiile pentru durerea de spate nu sunt satisfacatoare intotdeauna?

Există mai multe motive, în primul rând este binecunoscut faptul că nu cunoaştem încă totul despre cum funcţionează coloana vertebrală. Apoi intră în discuţie complexitatea acestei zone din punct de vedere al structurii; spatele este alcătuit din oase, ligamente, articulaţii, muşchi, nervi, şi vase de sânge.

Deoarece are o poziţie centrală în organism, aproape orice afectează altă zona a corpului poate avea un efect indirect, secundar asupra coloanei vertebrale. Este greu să se izoleze un component şi apoi să se spună acesta reprezintă singură cauza a simptomelor unui pacient. 

Exemplu: o radiografie poate arată cum o pereche de vertebre adiacente nu se mai mişcă normal. 

Acest lucru nu este cel care produce durerea, cauza disconfortului poate fi articulaţia supraiacenta care se mişcă mult pentru a compensa lipsa de mobiitate din zona subiacentă. De abia în secolul al-XX-lea s-a recunoscut că sciatică (durerea în membrul inferior) este cea mai frecvenţa datorită compresiei pe o rădăcina a unui nerv spinal. Până foarte de curând era obişnuit să se recomande repaus la pat pentru pacienţii cu debut al durerii de spate, iar acum cercetările moderne au demonstrat că pacientul nu trebuie să fie imobilizat, ci să se menţină cât mai mobil posibil. Doctorii nu pot decât să urmeze ceea ce sunt cunoscute că indicaţii pentru tratarea bolilor. Datorită acestor motive, diagnosticul şi tratamentul durerilor de spate pot fi dificile. 

Medicul dvs. va poate trimite către specialişti, totuşi medicină convenţională nu oferă întotdeauna soluţii satisfăcătoare, astăzi, din ce în ce mai mulţi pacienţi se orientează către medicină complementară.

Pentru informatii legate de cum puteti ajunge la specialisti care vor pune un diagnostic corect si tratament adecvat va invit sa ma contactati.

2
5 tehnici deosebite care sa iti reduca durerile os...
Câteva sfaturi pentru o coloana vertebrală sănătoa...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts