La ce să te aștepți la prima consultație chiropractică

La ce să te aștepți la prima consultație chiropractică

Chiar dacă pacientul știe care este deja diagnosticul lui, este nevoie de o testare. Astfel se va face o scanare a coloanei vertebrale pentru a identifica iritațiile nervoase și țesuturile moi din jurul coloanei vertebrale care pot cauza dureri. Mușchii spatelui dacă sunt foarte contractați pun presiune pe nervii spinali și pot să preseze coloana într-o direcție care va duce la o iritare a nervilor. Ulterior se identifică problemele de postură ale corpului care pot contribui la accentuarea problemelor de sănătate.

Majoritatea pacienţilor care apelează la chiropractică afirmă că îi doare spatele. Durerea de spate este mai puțin importantă, important este să se rezolve disfuncționalitatea din corp care cauzează acea durere.

Cei mai mulți pacienți apelează la serviciile unui chiropractor pentru a evita medicația sau intervenția chirurgicală. Roul chiropractorului nu este de a sfătui sub nici o formă pacientul de a renunţa la tratamentul medicamentos. Acest lucru se va face strict de către medicul care a prescris tratamentul.

 De câte şedinţe este nevoie pentru a scăpa de problemă?

Nu se poate spune cu exactitate, deoarece fiecare corp, fiecare individ răspunde în felul lui la tratament. Primele întrebări pe care un chiropractician ar trebui să le adresez pacienților atunci când ajung pentru prima oară în cabinet ar trebui sa fie care este problema de sănătate pentru care au apelat la un chiropractician și ce așteptări au.

De asemenea foarte importante sunt şi aspecte care ţin de stresul fizic care apare încă de la naștere, traumele din copilărie atât emoționale cât și fizice, dacă pacientul a avut luxații sau rupturi de membre, dacă a suferit vreo intervenție chirurgicală. Stresul emoțional este determinat de fiecare etapă din viața noastră, de la pierderea cuiva drag, la stres financiar sau abuz. În funcţie de răspunsurile primite se va ştii în fiecare caz care sunt paşii următori de tratament.

Când și de ce trebuie să consultăm un chiropractor

Scopul unui examen chiropractic este să identifice anomaliile în structura unei persoane, anomalii care pot cauza interferențe ale creierului asupra controlului nervilor în diferite părți ale corpului.

Prin subluxație înțelegem poziția anormală sau inflamarea uneia sau a mai multor vertebre sau a structurilor din jur ce irită țesutul nervos, scade fluxul de comunicare, iar corpul funcționează deficitar.

Mulţi pacienți nu știu cu exactitate ce face un chiropractor. Ei știu că un chiropractor se ocupă de dureri de spate, de gât, dureri de cap, de sciatică, de probleme de acest gen și merg la chiropractor când au dureri sau după ce au avut un accident la sport sau și mai grav, după un accident de mașină. Dar când înțeleg cu adevărat ce face un chiropractor își schimbă puțin optica. Pacienții trebuie să înțeleagă că această metodă îi ajută să rezolve problema durerii dar îi va ajuta și la a regla alte disfuncționalități ale corpului.

Din ce în ce mai mult, oamenii sunt mai stresați la joburile lor, nu numai psihic prin munca pe care o depun dar și fizic pentru că petrec prea multe ore stând pe scaun la birou, în fața unui computer, într-o pozitie neadecvată, în scaune care de multe ori nu sunt ergonomice.

În alte tari, foarte mulți pacienți se prezintă la cabinet fără a avea neapărat o problemă de sănătate. Este bine sa faci un control, așa cum te duci să faci analize spre exemplu sau să-ți iei tensiunea arterială, să vezi nivelul colesterolului, etc. așa trebuie să faci și un control la un chiropractor.

Cine a fost primul chiropractician?

În 1895, medicul de origine canadiană Daniel David Palmer, care cerceta la vremea aceea cauzele bolilor, a reuşit să trateze o problemă de auz prin repoziţionarea unei vertebre. Medicul a descoperit că pacienta sa avea un nodul la nivelul coloanei şi a bănuit că deplasarea unei vertebre l-a cauzat. Tulburarea auditivă pe care femeia o avea de 17 ani a dispărut după câteva şedinţe de masaj care ulterior avea să fie numit chiropractică. Cunoştinţele despre această procedură au fost ulterior aprofundate de alţi specialişti.

Chiropractică, chiropraxie, chiroterapie sau osteopatie – toate aceste denumiri sunt pentru aceeaşi procedură: un tip de masaj prin care vertebrele sunt reaşezate în poziţia normală. Majoritatea oamenilor ştiu că această procedură este utilă pentru tratarea durerilor de spate, de umeri şi de gât (spondiloza cervicală îndeosebi). Însă aplicaţiile ei sunt mult mai numeroase de atât.

Potrivit principiilor chiroterapiei, la baza majorităţii problemelor de sănătate se află o disfuncţie la nivelul coloanei vertebrale. Prin ea „curge" energia vitală şi orice anomalie duce la blocarea acestei energii şi, consecutiv, la afectarea bunei funcţionări a întregului organism. De asemenea, problemele coloanei vertebrale pot să perturbe impulsurile transmise de celulele nervoase către fiecare celulă a corpului nostru.

După o şedinţă de chiroterapie, majoritatea persoanelor se simt relaxate, mai energice şi au o stare generală bună. Unele îşi pot simţi însă mai rigide articulaţiile vertebrale, dar această senzaţie va dispărea treptat şi mobilitatea va creşte simţitor. Pe termen lung, terapia creşte imunitatea organismului şi ne poate îmbunătăţi starea emoţională.

Florin Spătaru are peste 25 ani de experiență în domeniul medicinei complementare, fiind specializat în administrarea a peste 8 tipuri de terapii, separat sau în combinație.

De serviciile sale au beneficiat mii de pacienţi, de la sportivi la membrii ai familiilor regale, vedete și diplomați, oameni de afaceri și membrii ai clerului bisericesc. Oferă consultaţii în Bucureşti, Iaşi şi Cluj Napoca.

Daca va doriti conexiuni cu persoane speciale atunci stiti unde ma gasiti. Sunt aici pentru a va readuce zambetul pe buze.

2
Dureri de spate tratate cu ajutorul terapiei manua...
Oare am nevoie de Implant dentar?

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts