Oare am nevoie de Implant dentar?

Oare am nevoie de Implant dentar?

Ce știm și ce nu știm despre Implantul Dentar

Până în prezent, în domeniul implantologiei stomatologice, atenția a fost îndreptată în principal asupra osteointegrarii. Între timp, datorită rezultatelor bune și sigure pe care le oferă tehnică osteointegrarii pe termen lung, în prim plan trece din ce în ce mai mult dezideratul obținerii unui rezultat estetic al tratamentului care să se apropie cât mai mult de caracteristicile dentiției naturale. În vedera atingerii acestui scop, au fost concepute numeroase tehnici complementare de tratament bazate pe cercetări care au arătat un grad mare de probabilitate.

De fiecare dată când pierzi un dinte, indiferent de motiv, cea mai bună soluţie pentru înlocuirea sa este implantul dentar. Marele avantaj al implantului dentar constă în posibilitatea refacerii integrităţii arcadelor dentare, fără să mai fie nevoie să apelăm la susţinerea şi tratarea dinţilor alăturaţi edentaţiei (locul respectiv rămas gol) pentru montarea unei punţi. Implantul dentar înlocuieşte rădăcina dintelui pierdut.

Implanturile, aşa cum le ştim astăzi, îşi au originea la mijlocul secolului XX, când un chirurg suedez a descoperit că tijele de titan folosite în ortopedie erau foarte greu de îndepărtat dacă rămâneau o perioada în contact cu ţesuturile osoase. Acest fenomen denumit osteointegrare stă la baza întregii dezvoltări ulterioare a implantologiei.

Astazi, cu ajutorul anesteziilor performante se poate realiza orice tip de intervenţie chirurgicală, în absenţa durerii şi cu un confort sporit, necesar în aceste situaţii. Durerea postoperatorie apare rar, în mai puţin de 3% din cazuri, ca urmare a instalării unor complicaţii. Tratamentul preventiv al durerii postoperatorii trebuie să înceapă imediat ce trece anestezia. Respectarea indicaţiilor date de medicul stomatolog, înainte şi după, face că inserarea de implanturi dentare să fie un procedeu lipsit de durere!

Succesul imediat al unui implant dentar depinde de câţiva factori: starea de sănătate generală a pacientului, cantitatea şi calitatea ţesuturilor în care se insera implantul, calitatea implantului aptitudinile şi experienţa medicului care va face procedura şi igienă orală a pacientului. Acest tratament nu se poate face până ce dezvoltarea craniană nu este completă, iar asta se întâmplă, în cazul fetelor, la 16-18 ani, iar în cazul băieţilor, la 18-20 ani.

În selecţia unei clinici sau a unui cabinet de stomatologie pentru un implant dentar pacientul trebuie să fie atent la experienţa şi specializările medicului cu care va lucra, la deschiderea cu care i se răspunde la întrebări, la meticulozitatea cu care cadrele medicale vor desfăşura această procedură laborioasă pe parcursul mai multor luni.

Daca va doriti conexiuni cu persoane speciale atunci stiti unde ma gasiti. Sunt aici pentru a va readuce zambetul pe buze.

2
La ce să te aștepți la prima consultație chiroprac...
Despre estetica zambetului nostru!

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts