Cum sa faci primul pas spre un corp sanatos

Cum sa faci primul pas spre un corp sanatos

​Cu totii ne dorim o viata mai activa, o minte limpede, un corp sanatos si o viata indelungata, dar care sunt pasii pentru a le obtine fara ca acestia sa para un efort greu de sustinut din partea noastra?

De la dorinta la actiune distanta este foarte scurta insa in acelasi timp foarte greu de strabatut de majoritatea oamenilor. De ce? 

Pentru ca intervin obstacolele de zi cu zi, stres, oboseala, obiectivele greu de atins si piedicile pe care nu le putem influenta personal si care de altfel ne de-motiveaza. 

Lucrul cel mai interesant este ca prin sport eliminam multe din elementele care ne incetinesc din a indeplini obiectivele zilnice, mintea lucreaza mai rapid, alegerile vin mai usor si putem trece peste lucrurile pe care nu le putem influenta cu mai multa usurinta pentru a ajunge la obiectivele noastre mai rapid. 

Modul de a obtine aceste lucruri cat mai repede nu tine neaparat de motivatie, ambitie sau incredere, ci de simpla rutina cu care suntem mult prea obisnuiti in viata de zi cu zi. 

Daca 20 de minute de exercitiu in fiecare dimineata te ajuta sa ai o zi mai activa si pozitiva, sau o ora la sala seara dupa serviciu te face sa uiti de stresul din parcursul zilei, atunci alegera va fi mult mai simpla. 

Introdu sportul in rutina ta!

Liber intreprinzator, sau angajat, fiecare avem o rutina zilnica. Fiecare ne trezim cu obiectivele noastre in minte si stim exact ce trebuie sa facem pe parcursul zilei pt a fi cat mai eficienti.

Dar daca in loc de : "trebuie" sa platesc facturile; "trebuie" sa merg la serviciu; "trebuie" sa iau copii de la scoala, adaugam si "trebuie" sa merg la sala.

Cuvantul "trebuie" este cheie aici, pentru ca acele lucruri de mai sus oricum le facem fara a ne gandi ca necesita un mare efort din partea noastra, asa ca acel cuvant nu este necesar.

Deci daca eliminam cuvantul "Trebuie" din "trebuie sa merg la serviciu" si schimbam cu "azi merg la serviciu", am putea face acelasi lucru si pentru "azi merg la sala".

Nimic nu este o obligatie, totul este pentru noi, binele nostru si a celor dragi din jurul nostru.

Eliminarea "efortului" din a lua actiune asupra transformarii noastre in persoane mai active si mai sanatoase este cheie in a iti schimba stilul de viata in bine.

Exemplu:

El: "- Ce faci azi? Ai timp de o cafea?"

Tu: "- Pai merg la serviciu, apoi la sala, as putea de la 7 sa ies la un ceai"

Timpul dedicat pentru sanatatea ta nu face parte din timpul tau liber, ci este deja integrat in activitatea ta de zi cu zi.

Nu trebuie sa faci nimic, pur si simplu asta e programul tau zilnic!

Aceastea sunt activitatile tale zilnice, hobby-urile tale, responsabilitatile tale. Odata ce pasii pentru sanatatea ta sunt aliniati la pasii pentru o cariera stralucita si o familie implinita atunci cele din urma vor fi mult mai usor de atins.

Cu drag,
Ionut Iordache

Location (Map)

Strada Grivița 4, Călărași, Romania
19
Kangoo Jumps - Miscare, Sanatate, Distractie

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/