Resveratrolul, sursa naturală în sănătate și longevitate

Resveratrolul, sursa naturală în sănătate și longevitate

Resveratrolul este un component natural care are o puternică caracteristică antiinflamatoare, anticancer și antiîmbătrânire.

Resveratrolul este considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum fiind de 50 de ori mai puternic decât vitamina E și de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.Resveratrolul este cunoscut ca fiind un compus natural aflat într-o serie de plante. Aparține stilbenelor, o clasă de compuși polifenolici și acționează ca un antioxidant. Resveratrolul este de fapt conceput pentru a contribui la creșterea duratei de viață a acestor plante, făcându-le rezistente la boli, leziuni și diverși factori de stres, inclusiv radiații ultraviolete excesive, schimbări climatice drastice și infecții fungice.

Ați auzit despre așa-numitul "elixir francez"? Se referă la faptul că, în ciuda colesterolului ridicat și a dietei bogate în grăsimi saturate, francezii nu se confruntă cu boli de inimă datorită consumului ridicat de vin roșu. În timp ce această teorie provine foarte probabil dintr-o campanie de marketing perpetuată de industria vinicolă, poate exista un adevăr în acest sens, deoarece vinul roșu conține un antioxidant puternic cunoscut sub numele de resveratrol.

Resveratrolul se gaseste în toate fructele și legumele roșii sau vișiniu închis, cum ar fi strugurii negri, agudele negre, vinul roșu și negru, murele, prunele de culoare închisă, ceapa roșie, varza roșie, sfecla roșie, fasolea neagră și lintea neagră.

În plus, dacă doriți să obțineți resveratrol din cacao, asigurați-vă că serviți ciocolată neagră organică sau cacao brută și nu soiurile de ciocolată de lapte încărcate cu zahăr. O altă sursă puternică și mai puțin cunoscută de resveratrol este ceaiul itadori sau trestia japoneză. Acest lucru a fost mult timp folosit in China si Japonia ca un remediu traditional pe bază de plante pentru accidente vasculare cerebrale și boli cardiovasculare.

Care sunt beneficiile Resveratrolului?

​Αjută la protejarea împotriva depresiei
​Ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin al creierului
​Ajută la suprimarea inflamației cerebrale ​Poate preveni boala Alzheimer
​Are proprietăți antioxidante și antimicrobiene​Îmbunătățește învățarea și memoria

Un alt mod impresionant în care resveratrolul poate stimula starea de sănătate este capacitatea sa de a îmbunătăți funcțiile mitocondriale. Potrivit unui studiu, șoarecii de laborator cu o alimentație bogată în calorii au prezentat o mai bună stare de sănătate și o rată de supraviețuire mai mare după ce li s-au administrat resveratrol.

Într-un alt studiu, s-a constatat că îmbunătățirea funcțiilor mitocondriale prin intermediul resveratrolului a contribuit la protejarea împotriva bolilor metabolice, dieta indusă de obezitate și rezistența la insulină. Acest lucru a putut fi realizat prin activarea SIRT1 și PGC-1alpha, principalii receptori ai biogenezei mitocondriale. 

Rolul Resveratrolului asupra cancerului

Există un număr tot mai mare de studii care susțin efectele posibile ale resveratrolului asupra cancerului, cu informații care datează încă din 1997. Cercetătorii în domeniul cancerului au avut un interes deosebit față de aceste constatări, în special legat de capacitatea acestei substanțe de a face tumorile canceroase mai vulnerabile la tratamentele convenționale, cum ar fi chimioterapia și radioterapia .

Unele tipuri de cancer unde resveratrolul a avut un rol substanțial asupra lor includ:

​Cancer de prostată ​Leucemia mieloidă acută și promielocitară ​Carcinom epidermoid
​Carcinom pulmonar ​Multiple myeloma ​Cancer pancreatic
1
Nutriția și sarcina: Alimente și suplimente necesa...
Tratarea naturală a bolii Crohn

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts