Semne care arată deficiența de proteine

Semne care arată deficiența de proteine

De ce sunt importante proteinele pentru organism?

Proteina reprezintă componenta principală structurală a celulelor vii, a țesutului muscular, a organelor. Din cei 20 de aminoacizi pe care îi conțin, 11 sunt produși de organism, iar restul sunt asimilați din nutriție și sunt numiți aminoacizi esențiali. Se găsesc în multe tipuri de alimente, dar în principal în carne, ou, lapte și pește. În cantități mai mici, în fasole, semințe și legume.

Proteinele participă în procesul de ardere al grăsimilor, fiind considerate un "combustibil" real care motivează și sprijină organismul în procesul de construire a celulelor și a țesuturilor sănătoase.

De asemenea, proteinele creează hemoglobină și o serie de anticorpi importanți. În general, sunt implicate în fiecare funcție a organismului, de la controlul nivelului de glucoză în sânge până la vindecarea rănilor și controlul bacteriilor.

Aveți deficiențe de proteine?

Cercetători Clinicii Mayo avându-l ca și coordonator pe Jan van Deursen, PhD, au studiat inițial care ar putea fi cauza apariției cancerului dar în decursul cercetărilor, rezultatele au condus către o direcție complet diferită - cine este responsabil de apariția îmbătrânirii?

Ei au descoperit că unele proteine joacă un rol crucial, chiar critic, în procesul de îmbătrânire. Au creat șoareci transgenici modificați genetic cu lipsa unui anumit tip de proteine, și anume BubR1. Astfel, au remarcat că șoarecii cu deficiența acestei proteine vitale creșteau în vârstă de la 4 până la 5 ori mai rapid decât grupul de control al șoarecilor fiziologici. Această proteină scade odată cu creșterea vârstei și, în acest studiu, s-a dovedit că se găsește în cantitate insuficientă în mușchi, inimă, creier, splină, testicule și ovare.

Studiul consideră că acest lucru se aplică și organismului uman, deficitul de proteine poate duce la cataractă, probleme cardiace, cifoză sau atrofie musculară - toate apărute în mod obișnuit la vârstnici.

Consumul de proteine în cantități mici poate duce, de asemenea, la aceste simptome:

 • Metabolism scăzut;
 • Tulburări de pierdere în greutate;
 • Deteriorarea masei musculare;
 • Nivel scăzut de energie și apariția oboselii;
 • Slabă concentrare și probleme de învățare;
 • Rigiditate și schimbări de dispoziție;
 • Durere musculară, oase și articulații;
 • Tulburări ale glicemiei;
 • Vindecarea deficitară a rănilor;
 • Imunitate scăzută.

Bibliografie

 • Institute of Medicine, Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein, and Amino Acids (Macronutrients). 2005, National Academies Press: Washington, DC.
 • Raven, P. H., Johnson, G. B., Mason, K. A., Losos, J. B., and Singer, S. R. (2014). Proteins: Molecules with diverse structures and functions. In Biology (10th ed., AP ed., pp. 44-53. New York, NY: McGraw-Hill.
3
Ce este psoriazisul?
Apa: hidratarea corectă a organismului

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts