6 Sfaturi privind protecția împotriva zgomotului pentru lucrători

Dintre toate afecțiunile fizice întâlnite la lucrătorii din fabrică, problemele auditive sunt cele mai frecvente - protecția împotriva zgomotului este o necesitate. Pierderea auzului afectează nu doar viața profesională a unei persoane, ci și viața socială și acasă.

Urmând aceste sfaturi inteligente de protecție împotriva zgomotului de la specialiști în audiere, puteți contribui la prevenirea pierderii auzului și puteți fi mai fericiți și mai sănătoși în toate domeniile vieții.

1. Luați îngrijire zilnică de protecție împotriva zgomotului

Purtarea unor antifoane interne industriale de înaltă calitate sau antifoane externe pentru a va ajuta să vă protejați urechile si auzul.

2. Evitați mediile puternice

Nu trebuie să fii operator muzical sau jackhammer pentru a avea pierderi de auz la locul de muncă. În timp ce concertele și zonele de construcție sunt două medii care provoacă în mod regulat vătămări auditive, se poate întâmpla în orice mediu de lucru intens în jurul mașinilor, vehiculelor mari etc. Multe sindicate solicită lucrătorilor din construcții să-și testeze auzul de mai multe ori în fiecare an. În timp ce este posibil sau nu este necesar să faceți acest lucru, protejarea urechilor și evitarea volumelor intense vor ajuta la protecția împotriva zgomotului.

3. Purtați căști de anulare a zgomotului

Mulți muncitori au pus pe iPod-uri și alte dispozitive muzicale pentru a îneca sunetul zgomotului de fundal. În loc să coborâți melodiile preferate la nivele periculoase, purtați dopuri de urechi care anulează zgomotul. Acest lucru reduce poluarea totală a zgomotului fără a vă expune urechile la presiuni suplimentare.

4. Renunțați la fumat și păstrați-vă sub control glicemia

Fumatul vă strică respirația, plămânii și inima. Sufocarea celulelor din corp, inclusiv cele din interiorul canalului urechii. Dacă fumați, obțineți-vă nivelul de zahăr din sânge verificat în mod regulat de către medicul dumneavoastră pentru a remedia eventualele dezechilibre, deoarece poate fi foarte dăunător pentru urechile dumneavoastră. Luați sfatul unui expert vizitând o clinică auditivă din apropierea dumneavoastră.

5. Nu lipiți niciodată nimic în interiorul canalului urechii

Este important să alegeți un dispozitiv de protecție împotriva zgomotului care să nu meargă prea departe în canalul urechii. De asemenea, nu doriți să vă lipiți ceva în urechi pentru a îndepărta ceara de urechi, cum ar fi tampoane de bumbac și alte dispozitive asemănătoare bățului. Nu numai că aceste bastoane și alte unelte similare vă pot deteriora auzul punându-vă tamburul urechii în dificultate, de asemenea, să creeze din neatenție o acumulare incomodă, împingând mai mult ceara și resturile în interiorul canalului urechii. Dacă bănuiți că aveți vreun defect de auz, consultați un specialist profesionist pentru urechi pentru verificare.

6. Utilizați protecția împotriva zgomotului cum ar fi prizele de urechi atunci când este necesar

Dacă aveți pierderi de auz - sau sunteți în pericol - trebuie să folosiți dispozitive de protecție împotriva zgomotului, la locul de muncă, pe stradă și în orice alt loc zgomotos.

Tipuri de pierdere a auzului:
  • Pierderea senzorială a auzului este cel mai frecvent tip de pierdere a auzului. Este permanentă și provocată fie de deteriorarea celulelor minuscule de păr, de la nivelul urechii interne sau până la nervul auditiv. Nervul auditiv transporta informații importante despre intensitatea, intensitatea și semnificația sunetelor către creier. Majoritatea adulților cu pierdere a auzului au o pierdere senzorinurală. Pierderea senzorinurală a auzului poate duce adesea la dificultăți în înțelegerea sunetului sau a vorbirii, chiar dacă este destul de tare să audă.
    Conductivitatea pierderii auzului este cauzată de o problemă mecanică în urechea exterioară sau mijlocie sau de o obstrucție în canalul urechii, cum ar fi ceara urechilor care blochează sunetul de la a ajunge la timpan.
  • Se înregistrează pierderi de auz mixt atunci când sunt prezente componente ale pierderii de auz senzorineuroase și conductive.
1
Aerul și Spațiul Închis
Protecția mâinilor și a brațelor. Sănătatate și Se...
 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts