Aerul și Spațiul Închis

Aerul și Spațiul Închis

Calitatea aerului într-un spațiu închis

Lucrul într-un spațiu restrâns aduce un set de provocări și pericole cu mult diferit de orice alt tip de muncă. Administrația de Securitate și Sănătate în Muncă (SSM) definește un spațiu închis ca fiind un mijloc limitat de intrare sau de ieșire pentru lucrătorii care efectuează activitatea în acel loc.

Exemple de spații închise includ:

  • Terapii subterane;
  • Silozuri;
  • Rezervoare;
  • Depozitele de depozitare;
  • Gropi și Nave;

Una dintre preocupările majore atunci când lucrați într-un spațiu închis este calitatea aerului și lipsa ventilației naturale. Pregătirea pentru acest pericol poate face o diferență semnificativă în rezultatul proiectului.

Calitatea aerului și ventilarea într-un spațiu închis

Calitatea aerului într-un spațiu închis poate fi rapid compromisă. Ventilația naturală nu este, de obicei, suficientă pentru a menține calitatea aerului respirabil la altitudini mai mici, cu circulație limitată a aerului. În plus, condițiile din spațiul limitat se pot schimba odată cu efectuarea lucrărilor. Efectuarea lucrărilor la cald, cum ar fi sudarea, tăierea cu flacără sau măcinarea, poate elibera particule în aer sau poate reduce cantitatea de oxigen furnizată. Substanțele aduse în spațiul de lucru ar putea, de asemenea, să afecteze calitatea aerului. De asemenea lucrătorii trebuie sa poarte echipamentul necesar pentru protecție respiratorie și regulile de bază in acest mediu trebuiesc respectate.

De asemenea, este important să rețineți că această calitate a aerului poate varia foarte mult în spațiu, în funcție de altitudine. Aceasta se numește stratificare - stratificarea diferitelor compoziții ale aerului de la podea la tavan. Dacă ne gândim la orele de chimie petrecute in liceu, ne vom aminti că substanțele se vor soluționa în funcție de densitatea lor. La fel cum petrolul se va scufunda când este amestecat cu apă. Unele substanțe chimice sunt mai ușoare sau mai grele decât aerul și se vor soluționa în consecință. Odată ajuns în spațiu, utilizați frecvent monitoarele pentru a verifica stratificarea.

Pentru orice substanță sau material pe care intenționați să îl utilizați, verificați fișele cu date de securitate pentru informații privind densitatea. Dacă densitățile între substanțe variază foarte mult, puteți anticipa și pregăti pentru stratificare. 

În multe cazuri, domeniul de activitate se va schimba în timpul slujbei. De exemplu, introduceți un rezervor pentru a inspecta / repara o scurgere de bobine de abur suspectată. După identificarea scurgerii de lângă intrarea vasului, reparați și testați din nou, numai pentru a identifica o altă scurgere de deasupra dvs. Calitatea aerului la această altitudine poate fi diferită datorită densității substanțelor din spațiu. Fiți conștienți de posibilitatea unor calități diferite ale aerului și să vă pregătiți să vă adaptați pentru a finaliza activitatea.

Odată ce cunoașteți aspectele legate de calitatea aerului din spațiu, puteți ventila corespunzător pentru a mări calitatea aerului. Sistemul de ventilație, ventilatoarele și furtunurile pot fi configurate pentru a asigura o bună calitate a aerului în spațiu, și pentru a se menține la acel nivel în cursul intrării.

Luna Iunie, este luna de Siguranță - sfaturi rapide pentru cultura siguranței Iunie: Luna Națională de Siguranță

Iunie este luna de siguranta nationala si unele echipe sărbătoresc această zi prin impărtășirea celor mai bune sfaturi pentru construirea unei culturi a siguranței. Această lună de siguranță oferă o oportunitate pentru angajatori și angajați să se angajeze în conversația privind asigurarea siguranței pentru toată lumea. Indiferent dacă este la serviciu, la domiciliu sau în comunitate, există întotdeauna ocazia de a reduce riscul și cauzele de rănire. Aceste sfaturi se concentrează în mod special pe sfaturi practice pentru a construi o cultură privitor la siguranța muncii. De la idei generale la aplicații specifice, aceste sfaturi includ ceva pentru toată lumea. Construirea unei culturi a siguranței nu este completă într-o zi, dar necesită implicarea zilnică a fiecăruia în organizație. S-ar putea să dureze câțiva ani, însă o cultură a siguranței asigură protecția muncitorilor și se întorc acasă la familii în fiecare seară. 

3
Sfaturi rapide pentru construirea unei culturi a S...
6 Sfaturi privind protecția împotriva zgomotului p...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts