Analiza Riscurilor și Managementul Riscului

Analiza Riscurilor și Managementul Riscului

Evaluarea și gestionarea riscurilor

Riscul este alcătuit din două părți: probabilitatea că ceva nu merge bine și consecințele negative dacă se întâmplă. Riscul poate fi greu de observat, cu toate acestea, să nu mai vorbim de pregătire pentru și de a gestiona. Și, dacă sunteți lovit de o consecință pe care nu ați planificat-o, costurile, timpul și reputația ar putea fi pe linie. Acest lucru face analiza riscului un instrument esențial atunci când munca dvs. implică riscuri. Vă poate ajuta să identificați și să înțelegeți riscurile cu care vă puteți confrunta în rolul dvs. La rândul său, acest lucru vă ajută să gestionați aceste riscuri și să minimalizați impactul acestora asupra planurilor dvs.

Ce este analiza riscului?

Analiza riscurilor este un proces care vă ajută să identificați și să gestionați problemele potențiale care ar putea submina inițiativele sau proiectele cheie ale afacerii. Pentru a efectua o analiză a riscurilor, trebuie să identificați mai întâi posibilele amenințări cu care vă confruntați și apoi să estimați probabilitatea ca aceste amenințări să se materializeze.

Analiza de risc la securitate fizica poate fi complexă, deoarece va trebui să utilizați informații detaliate, cum ar fi planurile de proiect, datele financiare, protocoalele de securitate, previziunile de marketing și alte informații relevante. Cu toate acestea, este un instrument esențial de planificare și unul care ar putea economisi timp, bani și reputație.

Când să utilizați analiza riscurilor?

Analiza riscurilor este utilă în multe situații:

 1. Când planificați proiecte, pentru a vă ajuta să anticipați și să neutralizați posibilele probleme.
 2. Când decideți dacă doriți sau nu să avansați cu un proiect.
 3. Când îmbunătățiți siguranța și gestionați riscurile potențiale la locul de muncă.
 4. Când vă pregătiți pentru evenimente cum ar fi defectarea echipamentului sau a tehnologiei, furtul, boala personalului sau dezastrele naturale.
 5. Când intenționați să faceți schimbări în mediul dvs., cum ar fi noii concurenți care vin pe piață sau modificările aduse politicii guvernamentale.

Identificați amenințările​

Primul pas în Evaluarea Riscurilor este de a identifica amenințările existente și posibile cu care vă puteți confrunta. Acestea pot veni din mai multe surse diferite. De exemplu, ar putea fi:

 • Umane - Boala, moartea, rănirea sau alte pierderi ale unui individ cheie.
 • Operațiuni - întreruperi ale aprovizionării și operațiunilor, pierderea accesului la active esențiale sau eșecuri în distribuție.
 • Reputație - Pierderea încrederii clientului sau a angajatului sau deteriorarea reputației pieței.
 • Procedural - Nerespectarea responsabilității, a sistemelor interne sau a controalelor sau a fraudei.
 • Proiect - treceți peste buget, luând prea mult timp pe sarcini cheie sau întâmpinați probleme legate de calitatea produselor sau a serviciilor.
 • Finanțare - eșecul afacerii, fluctuațiile pieței bursiere, modificările ratei dobânzii sau lipsa de finanțare.
 • Tehnic - Avansuri în tehnologie sau de la eșecul tehnic.
 • Natural - Vreme, dezastre naturale sau boli.
 • Politică - Modificări ale impozitelor, opiniei publice, politicii guvernamentale sau influenței străine.
 • Structurale - substanțe chimice periculoase, iluminare necorespunzătoare, cutii de cădere sau orice situație în care personalul, produsele sau tehnologia poate fi afectată.

Puteți utiliza o serie de abordări diferite pentru a efectua o analiză aprofundată:

 • Treceți printr-o listă precum cea de mai sus pentru a vedea dacă oricare dintre aceste amenințări este relevantă.
 • Gândiți-vă la sistemele, procesele sau structurile pe care le utilizați și analizați riscurile pentru orice parte a acestora. Ce vulnerabilități ai în fața lor?
 • Adresați-i pe alții care ar putea avea perspective diferite. Dacă conduceți o echipă, solicitați informații de la persoanele dvs. și consultați alte persoane din organizația dvs. sau cele care au derulat proiecte similare.

Estimarea riscului​

Odată ce ați identificat amenințările cu care vă confruntați, trebuie să calculați atât probabilitatea ca aceste amenințări să fie realizate, cât și impactul posibil al acestora. O modalitate de a face acest lucru este de a vă face cea mai bună estimare a probabilității apariției evenimentului și apoi de a multiplica acest lucru cu suma pe care vă va costa să stabiliți lucruri corecte dacă se întâmplă acest lucru. Aceasta vă oferă o valoare pentru risc:

Valoare de risc = Probabilitatea evenimentului x Costul evenimentului.

0
Cum să gestionați riscurile?
Amânarea Evaluării de risc la Securitate Fizică at...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts