Ce presupune analiza de risc?

Ce presupune analiza de risc ?

Ce presupune evaluarea riscului?

Evaluarea riscurilor obligă o organizație să ia în considerare gama de potențiale amenințări și vulnerabilități cu care se confruntă. Ei bine, deoarece evaluarea riscului este un proces și nu un produs, depinde de situația dvs. specifică, ar trebui să identifice activele organizației, amenințările, vulnerabilitățile, probabilitățile de incursiune și costurile asociate.  este determinarea cantitativă sau calitativă a valorii de risc legată de o situație concretă și o amenințare cunoscută (numită pericol). Evaluarea riscului necesită un calcul din două componente de risc: R, magnitudinea de potențiale pierderi L, și probabilitatea p că pierderea se va produce. Metoda poate diferi dacă este vorba de decizii financiare generale sau de mediu sau publice de evaluare a riscurilor pentru sănătate.

Cum vă poate ajuta să planificați analiza de risc la securitate fizica?

De exemplu, puteti spune că vă dați seama de vechea clădire în care stocați înregistrările personalului nu a fost construită cu materiale rezistente la foc în modul în care ați avea nevoie de o structură nou construită. Se pune întrebarea dacă trebuie să introduceți contramăsuri pentru a vă proteja dosarele de la un incendiu.

Știind ce faci cu privire la activ, vulnerabilitate, amenințare și probabilitate, răspunsul depinde atunci de costul înlocuirii acelui activ pierdut. Dacă vă aflați într-o școală foarte mică, ar fi posibil să vă revanșați personalul pentru a strânge informații pierdute la un cost relativ mic; prin urmare, vă puteți permite să riscați pierderea înregistrărilor personalului.

În schimb, într-un sistem de stat mare, costurile asociate ar fi mult mai mari - atât de mult încât, în ciuda probabilității scăzute de a distruge un bun (înregistrările) nu ar vrea să accepte riscul, deoarece ar fi mult prea costisitor să presupunem că ar trebui ca amenințarea (incendiul) să lovească. Astfel, o școală mică ar putea accepta teoretic amenințarea unui incendiu în timp ce un sistem de stat mare ar trebui să se reconstruiască pentru a îndeplini standardele rezistente la foc.

Deși poate părea o concluzie valida, având în vedere informațiile prezentate, trebuie luate în considerare și alte aspecte. Un factor de influență ar putea fi faptul că clădirea în cauză nu doar stochează înregistrări ale personalului, ci și înregistrări studențești și fiscale, toate fiind menținute pe un sistem informatic de ultimă oră . Dintr-o dată, costul scăzut al resurvării câtorva profesori nu pare a fi o soluție adecvată din cauza celorlalte costuri pe care le-ați suporta probabil în cazul apariției unui incendiu.

Discuțiile serioase privind problemele de sanatate si securitate in munca includ termeni precum amenințări, vulnerabilități, penetrațiile și contramăsurile din cauza semnificațiilor lor precise. Deși o astfel de terminologie poate părea oarecum dezavantajată într-o publicație educațională, aceasta este inclusă în acest document la fel ca într-un efort de a fi în concordanță cu convențiile de securitate acceptate.

O astfel de evaluare de risc la securitate fizica, contramasurile ilustrează importanța utilizării de active, amenințări și vulnerabilități. O altă considerație în evaluarea meritelor planurilor de protecție este opțiunea soluțiilor alternative. Reconstruirea ar fi o modalitate eficientă de a vă proteja atat înregistrările cat si angajatii. In exemplul de mai sus, dar ar putea fi instalat un sistem de aspersoare sau personal de instruire pentru a folosi stingătoarele de incendiu. Există, de asemenea, opțiunea de a păstra mai multe copii ale informațiilor în locații diferite (cunoscute în lumea tehnică drept "copii de rezervă în afara spațiului").

În acest fel, singura șansă de a-ți pierde informațiile ar fi dacă ar exista o combinație de incendii foarte improbabile care au distrus site-ul primar și fiecare site de rezervă . Completați acest lucru cu o poliță de asigurare care vă înlocuiește echipamentul și aveți o altă alternativă eficientă, dar mai puțin costisitoare de securitate pentru reconstrucție.

Într-o lume a bugetelor limitate, evaluarea riscului oferă organizației informațiile necesare pentru a-și stabili cu prioritate nevoile. Opțiunile pentru satisfacerea acestor nevoi pot fi apoi luate în considerare, clasificate în consecință și finanțate pentru a reflecta prioritatea.

0
Evaluarea Riscurilor, Contramăsuri
Vulnerabilitățile unei analize de risc la securita...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts