Crearea unui plan pentru gestionarea Riscurilor și Siguranței

Crearea unui plan pentru gestionarea Riscurilor și Siguranței

Fiecare lider de succes are o viziune asupra locului în care vrea să fie compania sa și cum vor ajunge acolo. În consecință, fiecare nou an de afaceri aduce în mod inevitabil rezoluții corporative și obiective ale companiei care vor deschide calea pe tot parcursul anului. 

Astfel de obiective includ adesea creșterea vânzărilor, deschiderea de noi locații și oferirea de produse și servicii noi și îmbunătățite. Pentru a gestiona costurile și pentru a eficientiza operațiunile, multe organizații se îndreaptă către antreprenori pentru a le furniza bunuri și servicii care anterior au fost păstrate in-house. Angajatorii prezintă companiilor cu avantaje și zonele de risc potențial care trebuie abordate în fiecare etapă a procesului. 

Această prezentare va examina metodele de bună practică în managementul contractorilo, o divizie a Consiliului Național pentru Securitate și Sănătate în Muncă (SSM), și vor revizui pașii pe care companiile ar trebui să le întreprindă acum și pe tot parcursul anului pentru a stabili un plan sigur și conștiincios pentru gestionarea contractorilor cu care lucrează. 

Subiectele includ

  • Rezultatele cercetării privind cele mai bune practici de gestionare a contractorilor.
  • Colaborarea cu echipele interne pentru atingerea unui obiectiv comun.
  • Încorporează indicatorii de risc de conducere și de degradare.
  • Stabilirea unor parteneriate mai eficiente cu antreprenorii și furnizorii.

Lucrătorii ar trebui protejați împotriva riscurilor profesionale la care ar putea fi expuși. Acest lucru ar putea fi realizat printr-un proces de gestionare a riscurilor, care implică analiza riscurilor, evaluarea riscurilor și practicile de control al riscurilor. Pentru a realiza un proces eficient de gestionare a riscurilor, este necesar să se înțeleagă clar contextul juridic, conceptele, evaluarea riscurilor, procesele de evaluare și control și rolul jucat de toți cei implicați în proces. De asemenea, este de dorit să se bazeze gestionarea riscurilor pe metodologii solide și testate.

Proiectarea măsurilor de control al siguranței

Primul pas al controlului riscurilor este elaborarea măsurilor de control al siguranței pentru eliminarea riscurilor. Riscurile care nu pot fi evitate sau eliminate trebuie reduse la un nivel acceptabil, adică riscul rezidual va fi minimizat. Aceasta înseamnă că angajatorii trebuie să efectueze o analiză cost-beneficiu pentru a echilibra costurile (inclusiv banii, timpul, problemele și efortul) pe care ar putea să le aibă pentru a reduce riscul împotriva gradului de risc prezentat.

Implementarea măsurilor de control al siguranței

Măsurile de control al siguranței care trebuie puse în aplicare ar trebui să se bazeze pe cunoștințe tehnice și/ sau organizaționale actualizate și pe bune practici. Implementarea măsurilor de control al siguranței ar trebui făcută folosind următoarea ordine de ierarhizare:

  • Măsuri de prevenire;
  • Măsuri de protecție;
  • Măsuri de atenuare;
  • Măsuri de atenuare;

Compania trebuie să fie pregătită - pregătirea pentru situații de urgență - PSI -  și să pună în aplicare măsuri de atenuare. Scopul măsurilor de atenuare este de a reduce gravitatea oricăror daune aduse instalațiilor și de a aduce prejudicii angajaților și publicului. Câteva exemple de măsuri care pot fi utilizate pentru a atinge acest obiectiv sunt: ​​planul de urgență, planificarea evacuării, sistemele de avertizare (alarme, lumini intermitente), testarea procedurilor de urgență, exerciții și exerciții, sistemul de stingere a incendiilor sau returnarea muncii plan.

1
Oboseala la locul de muncă...
Sfaturi rapide pentru construirea unei culturi a S...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts