Cum să gestionați riscurile?

Cum să gestionați riscurile

Odată ce ați identificat valoarea riscurilor cu care vă confruntați, puteți începe să căutați modalități de gestionare a acestora. Căutați abordări eficiente din punctul de vedere al costurilor - este rar sensibil să cheltuiți mai mult pentru a elimina un risc decât costul evenimentului, dacă apare. Ar putea fi mai bine să accepți riscul decât să folosiți resurse excesive pentru al elimina. Fii sensibil în modul în care aplici acest lucru, totuși, mai ales dacă etica sau siguranța personală sunt în discuție.

Evitați riscul

În unele cazuri, poate doriți să evitați total riscul. Acest lucru ar putea însemna să nu se implice într-o afacere, să transmită un proiect sau să renunțe la o activitate cu risc ridicat. Aceasta este o opțiune bună atunci când riscul nu implică niciun avantaj pentru organizația dvs. sau când costul de abordare a efectelor nu este util. Amintiți-vă că, atunci când evitați în întregime un risc potențial, ați putea pierde ocazia. Desfasurati o analiza de risc la securitate fizica pentru a explora opțiunile atunci când vă luați decizia.

Distribuiți riscul

De asemenea, puteți opta să împărțiți riscul - și câștigul potențial - cu alte persoane, echipe, organizații sau terțe părți. De exemplu, vă împărțiți riscul atunci când vă asigurați clădirea dvs. de birouri și inventarul dvs. cu o companie de asigurări terță parte sau atunci când sunteți partener cu o altă organizație într-o inițiativă de dezvoltare comună a produselor.

Acceptați riscul

Ultima opțiune este să accepți riscul. Această opțiune este de obicei cea mai bună atunci când nu puteți face nimic pentru a preveni sau a atenua riscul, atunci când pierderea potențială este mai mică decât costul asigurării împotriva riscului sau când câștigul potențial merită să acceptați riscul. De exemplu, s-ar putea să acceptați riscul lansării unui proiect târziu dacă vânzările potențiale vor acoperi încă costurile. Înainte de a vă decide să acceptați un risc, efectuați o evaluare de risc la securitate fizica pentru a vedea consecințele totale ale riscului. Este posibil să nu puteți face nimic în legătură cu riscul propriu-zis, dar probabil că puteți găsi un plan de urgență pentru a face față consecințelor sale.

Controlul riscului

Dacă alegeți să acceptați riscul, există o serie de modalități prin care puteți reduce impactul. Experimente de afaceri reprezintă o modalitate eficientă de reducere a riscurilor. Acestea implică desfășurarea activității cu risc ridicat, dar pe o scară mică și într-un mod controlat. 

Puteți utiliza experimente pentru a observa unde apar problemele și pentru a găsi modalități de a introduce acțiuni preventive și de detectiv înainte de a introduce activitatea pe o scară mai largă.

Acțiunea preventivă implică obiectivul de a preveni apariția unei situații cu risc ridicat. Acesta include instruirea în materie de sănătate și siguranță, protecția firewall-ului pe serverele corporative și instruirea echipei dumneavoastră.

Acțiunea de detectiv implică identificarea punctelor într-un proces în care ceva poate merge prost și apoi punerea unor măsuri pentru a remedia problemele cu promptitudine dacă acestea apar. Activitățile de detectiv includ rapoartele de verificare în dublu control, efectuarea testelor de siguranță înainte de eliberarea unui produs sau instalarea de senzori pentru detectarea defectelor produsului. Plan-Do-Check-Act este o metodă similară de control al impactului unei situații riscante. Ca un experiment de afaceri, aceasta implică testarea posibilităților de reducere a riscului. Cele patru faze ale instrumentului vă oferă o analiză a situației, crearea și testarea unei soluții, verificarea cât de bine funcționează acest lucru și implementarea soluției.

0
Scopul evaluării riscurilor de stres legate de mun...
Analiza Riscurilor și Managementul Riscului

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts