Documentul de evaluare a riscurilor

Document Evaluare Risc

Se întâmplă adesea ca DVR (Documentul de evaluare a riscurilor) să fie confundat greșit cu DUVRI (Document unic pentru evaluarea riscurilor interferențiale), deci să încercăm să clarificăm diferențele dintre aceste două documente care, deși sunt similare în unele privințe, posedă identități și semnificații profund diferite.

DVR, astfel cum este definit la articolul 28 din Decretul legislativ 81/08 este un document pe care toate companiile trebuie să-l pregătească și să îl actualizeze, indiferent de sectorul de activitate, nivelul de risc și numărul de angajați (doar companii individuale sunt o excepție și a celor care se află sub conducerea familiei, astfel cum este definit la articolul 21 din Legea consolidată.).

Pentru companiile care angajează până la zece angajați, nu mai este posibil să efectuați o autocertificare în care declarați că ați efectuat evaluarea; cu toate acestea, pentru întreprinderile mici și mijlocii de până la cincizeci de lucrători, evaluarea în sine poate fi realizată urmând procedurile standardizate definite la articolul 6 alineatul din Decretul legislativ 81/08.

Documentul trebuie să conțină evaluările tuturor riscurilor prezente în companie, precum și criteriile utilizate pentru efectuarea acestor evaluări, măsurile de prevenire și protecția muncii adoptate pentru a reduce riscurile prezente sub limitele de acceptabilitate și plan de îmbunătățire pentru viitor.

În plus, DVR trebuie să conțină numele cifrelor de referință ale companiei, identificarea procedurilor de punere în aplicare a măsurilor care urmează să fie implementate și identificarea sarcinilor care îi pun pe lucrători la riscuri specifice.

Documentul trebuie revizuit cel puțin o dată la trei aniunde o revizuire poate însemna, de asemenea, doar o reevaluare în care se declară că nicio situație sau condiție nu a contribuit la introducerea unor modificări substanțiale și semnificative; și în orice caz, documentul trebuie revizuit imediat ori de câte ori există modificări ale procesului de lucru care ar putea aduce modificări semnificative ale nivelului de risc.

DUVRI, astfel cum este definit la articolul 26, alineatul 3 din Decretul legislativ 81/08, este un document care trebuie contextualizat într-un contract, furnizare sau contract de muncă. Spre deosebire de DVR, DUVRI nu este un document legat de companie, ci de o activitate specifică, în cadrul căreia cooperează două sau mai multe companii diferite.

În această perspectivă, DUVRI trebuie dezvoltat în coordonare între diferitele părți care participă la o activitate, chiar dacă nu contextual, care definește care riscuri va aduce activitatea sa individuală în cadrul întregului proiect, evaluând orice interferență cu riscurile aduse de ceilalți. subiecți.

DUVRI este un document dinamic, care trebuie ajustat în funcție de evoluția lucrărilor, a serviciilor și a bunurilor și care trebuie împărtășit, inițial și progresiv, cu toți actorii implicați în contract. Nu este exclus și, într-adevăr, este rațional, faptul că DUVRI își ia în considerare diferitele DVR-uri ale companiilor individuale, dar nu toate DVR-urile trebuie să fie integrate într-un DUVRI, ci doar și exclusiv acele activități care aduc riscuri interferențiale în proiect specific.

Redactarea DUVRI nu este obligatorie în cazul în care există un contract sau un subcontract, care durează mai puțin de două zile sau dacă contractul are ca scop simpla furnizare de servicii intelectuale sau livrarea de materiale sau echipamente.; dar în orice caz, obligația este valabilă (de asemenea, în cazurile menționate mai sus) dacă există riscuri care implică prezența agenților cancerigeni, chimici, biologici sau a atmosferelor explozive.

Responsabilitatea editării DVR revine întotdeauna angajatorului companiei, iar acest document poate fi consultat exclusiv în cadrul aceluiași.

Responsabilitatea redactării DUVRI este în locul responsabilității contractantului care are sarcina de a colecta informațiile de la toți contractanții și de a întocmi un document organic care va fi apoi distribuit și transmis destinatarilor.

​Pentru mai multe informații nu ezitați să ne contactați .

0
Protecție dublă a auzului
Prevenirea și Instruirea Accidentelor. Securitate ...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts