După o cădere de la înălțime...

După o cădere de la înălțime...

Care sunt riscurile și cum se pot atenua?

Știm cu toții că lucrul la înaltime este definit ca activitatea desfasurata la minimum 2 metri. Locurile de munca amplasate pînă în 2 metri se considera "lucrul la înălțime mică", la care se aplică in funcție de pericole existente și măsurile de securitate a muncii prevăzute pentru lucrul la inaltime. Când se lucrați la înălțime, echipamentul de protecție împotriva căderilor poate fi privit ca o poliță de asigurare pe care o purtați. Echipamentul potrivit pentru protecția împotriva căderilor poate însemna diferența dintre viață și moarte, ceea ce face ca proiectarea și funcționalitatea echipamentului să fie extrem de importante. În mod tradițional, echipamentele de protecție împotriva căderilor sunt concepute pentru a opri căderea, dar nu toate echipamentele sunt proiectate pentru a funcționa într-o situație post-cădere.

După o cădere, mulți utilizatori se găsesc agățați vertical și nemișcați în așteptarea salvării. Această poziție după cădere constrânge adesea fluxul de sânge și poate duce la pierderea cunoștinței - altfel cunoscut sub denumirea de traumatisme în suspensie. Prezența leziunilor preexistente, presiunile de mediu și stresul crescut al utilizatorului pot accelera traumele de suspensie. Aceasta poate duce la o vătămare gravă sau fatală în termen de 30 de minute de la un incident. Pentru a atenua aceste riscuri, producătorii de hamuri de protecție împotriva căderilor proiectează acum produse special concepute pentru a proteja utilizatorii într-o stare post-cădere și pentru a crește confortul acestora.

De exemplu, niște hamuri de protecție împotriva căderilor de pe piață prezintă mânere suplimentare pe partea din spate a bretelelor picioarelor, care le permit utilizatorilor, cu degetul mare sau patru degete, să-și schimbe greutatea într-o poziție "scaun în aer", asemănătoare cu o poziție așezată tipic. Acest lucru permite un flux de sânge mai bun prin ameliorarea presiunii asupra arterelor femurale, reducerea stresului pe zona inghinală și diminuarea riscului de traumatisme în suspensie. Adesea, aceste mânere adăugate se diferențiază cu ușurință de restul hamului prin culoarea strălucitoare.

​Care este avantajul mânerelor de prindere ?

Un avantaj major al utilizării acestor mânere pentru a schimba poziția utilizatorului suspendat este faptul că acordă mai mult timp pentru o salvare reușită. Un proces de salvare sigur poate deveni compromis dacă utilizatorul se confruntă cu traumatisme în suspensie, punând în pericol lucrătorii de salvare și utilizatorul. Punerea în aplicare a acestor mânere și poziția "scaun în aer" fac parte dintr-o concentrare mai mare a industriei care are ca scop creșterea timpului de suspendare sigur pentru utilizatori și, la rândul său, oferă lucrătorilor de salvare timpul necesar pentru a executa o salvare sigură.

De asemenea, ca o componentă esențială a pregătirii pentru protecția împotriva căderilor, toți profesioniștii care folosesc echipamente de protecție împotriva căderilor să fie educați asupra traumatismelor în suspensie, cum să-l recunoască la alții și cum să-și reducă propriul risc. Este bine de știut că echipamentul de protecție pentru lucrul la înalțime trebuie să contină centuri de pozitionare, dispozitive de salvare, opritoare de cădere, sisteme de poziționare etc., pentru a preveni orice incident neplăcut.

Multe noi harnașamente de protecție împotriva căderilor prezintă, de asemenea, modele inovatoare care abordează alte probleme de disconfort în condiții de după cădere. De exemplu, hamurile de top din industrie prezintă acum o curea de piept care poate aluneca neobstrucționată de-a lungul centurii frontale a hamului după post-cădere pentru a îndepărta presiunea pe gât și pe după gât, împreună cu căptușeala din spate reglabilă pentru a ajuta la ameliorarea presiunii asupra claviculei. Ambele modificări permit respirația mai ușoară și ajută utilizatorii să rămână calmi în timp ce atârnă în suspensie.

Atunci când aleg echipamentul de protecție împotriva căderilor, utilizatorii finali și angajatorii ar trebui să ia în considerare modul în care echipamentul va proteja un lucrător într-o stare post-cădere. Industria are acum mai multe opțiuni ca niciodată pentru îmbunătățirea confortului utilizatorului, îmbunătățirea siguranței și ajutarea lucrătorilor să ajungă acasă în siguranță la sfârșitul zilei.

0
Echipamente de Protectie - Mănuși rezistente la ap...
Protecție dublă a auzului

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts