Echipamente de Protectie - Mănuși rezistente la apă

Echipamente de Protectie - Mănuși rezistente la apă

​Există vreo diferență între mănușile impermeabile și cele rezistente la apă?

Vă amintiți ultima dată când ați cumpărat echipament impermeabil? Poate că a fost pentru mănuși, sacou sau șosete - orice ați căuta, fără îndoială ați luat în considerare termeni precum rezistența la apă, tratarea apei, hidrofugare etc. În aproape toate cazurile, dacă un articol nu este specific marcat „impermeabil", acesta nu este impermeabil. Dar întrebarea pe care trebuie să o puneți nu este dacă un articol este impermeabil, ci dacă aveți nevoie de ceva care este impermeabil. Mănuși adevărate impermeabile (folosesc mănuși în acest exemplu, dar logica se aplică și altor articole de îmbrăcăminte) sunt exact așa: Apa nu va putea să intre. În schimb, mănuși care oferă rezistență la apă, repelență de apă , etc., va păstra apa doar până la un punct, dar cu siguranță nu vă va menține mâinile uscate după o scufundare completă sau printr-o furtună torențială.

Deci, de ce să nu mergeți de fiecare dată cu mănuși impermeabile și să obțineți cea mai bună protecție?

Mănușile impermeabile sunt de obicei mai scumpe decât omologii lor rezistenți la apă. În plus, dacă aveți nevoie de o protecție suplimentară de la mănuși, cum ar fi protecția pentru tăiere sau puncție, este dificil să le strângeți într-o mănușă impermeabilă și să mențineți în continuare confort și dexteritate. Principala diferență între mănuși impermeabile și mănuși rezistente la apă este tehnologia. Utilizați mănușile pentru o protecție adecvată, mai ales dacă lucrați in medii cu umiditate ridicată.

Mănușile rezistente la apă sunt tratate de obicei cu un spray din țesătură pe bază de silicon sau din PVC, care creează o barieră care respinge apa, dar nu este destul de impenetrabilă. 

În schimb, mănușile impermeabile au protecțiile lor încorporate ca o soluție cu un singur, dublu sau triplu strat. Ca atare, mănușile cu adevărat impermeabile sunt mai scumpe decât omologii lor rezistenți la apă, dar sunt, de asemenea, mult mai eficiente.

Protectia mâinilor e mai impornantă decât crezi, de asemenea, o soluție cu un singur strat este tocmai aceea: un singur strat de material care oprește trecerea apei. Dezavantajul este că nu oferă o tonă de dexteritate (imaginați-vă că strângeți un șurub purtând mănuși de spălat vase) și, pe lângă faptul că păstrează umezeala, sunt foarte inconfortabile. În afară de a fi incomod, acest lucru poate fi foarte periculos, mai ales dacă lucrați în condiții extrem de reci.

Strat dublu

O soluție cu două straturi dispune de un strat exterior tratat combinat cu un strat interior din PVC sau poliuretan, ceea ce duce la o mai bună dexteritate decât un singur strat și umiditate pentru un plus de confort. Aceasta este o soluție eficientă și ușoară excelentă pentru aplicații comerciale, cum ar fi drumeții și alergare.

Strat triplu

Pentru mănuși cu adevărat impermeabile care oferă o mare respirabilitate și dexteritate, cea mai bună opțiune este o soluție cu trei straturi. 

Într-o soluție cu trei straturi, stratul interior oferă un confort care să udeze umiditatea, stratul din mijloc oferă impermeabilizare sub formă de membrană, iar stratul exterior poate oferi și alte protecții, precum rezistența la tăiere și la abraziune.

Deși o soluție cu trei straturi este de obicei cea mai scumpă opțiune impermeabilă, de asemenea este cea mai eficientă. Cu toate acestea, mănușile impermeabile cu trei straturi au diferite grade de calitate. 

Cele două mari caracteristici de căutat în mănuși impermeabile cu trei straturi sunt calitatea membranei și modul în care straturile sunt contopite. 

Un alt factor critic în performanța mănușilor impermeabile este modul în care membrana aderă la celelalte straturi. Dacă glisați mâna în interior și se simte ca un singur strat, purtați mănuși impermeabile de înaltă calitate; cu toate acestea, dacă puteți simți efectiv straturile distincte sau auziți un sunet scârțâit, faceți o trecere. 

Straturile care nu sunt contopite corespunzător îți vor reduce dexteritatea și vor face mănușile incomode de purtat.

1
După o cădere de la înălțime...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts