Înțelegerea politicilor de securitate fizica la locul de muncă

Înțelegerea politicilor de securitate fizica la locul de muncă

Până acum, este evident că securitatea este una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă locul de muncă modern. Pentru diminuarea riscului trebuie facuta o evaluare a riscului. Dar, de fapt, imaginarea modului în care se poate construi o politică globală de securitate la locul de muncă poate părea aproape imposibilă pentru proprietarii și managerii de afaceri, în special pentru cei care nu sunt familiarizați cu jargonul din industrie sau cu evoluțiile în materie de siguranță. Din fericire, este destul de ușor să începeți acest proces cu ajutorul instrumentelor corecte. Înainte de a începe să elaborați o politică, merită să obțineți o înțelegere a diferitelor aspecte ale securității biroului. După aceasta, puteți începe să ajungeți la specific, inclusiv securitatea fizică, controlul accesului și sistemele de alarmă.

Înțelegerea politicilor de securitate fizica la locul de muncă

A avea o politică de securitate la locul de muncă este esențială pentru crearea unei organizații sigure. Indiferent de domeniul dvs. de activitate, domeniul de expertiză sau dimensiunea companiei, operațiunea dvs. poate și va beneficia de o politică de securitate solidă și clară în vigoare. Această politică ar trebui să contureze obiectivele companiei dvs. privind securitatea, inclusiv amenințările interne și externe, care, atunci când sunt aplicate, vă pot ajuta să evitați nenumărate probleme de securitate. O politică eficientă va evidenția regulile de bază, liniile directoare și definițiile care sunt standardizate în întreaga organizație. 

De exemplu, puteți include reguli pentru a purta în orice moment ecusoane de identitate, informații despre cum să faceți o parolă acceptabilă și schițe pentru instruirea obligatorie de informare în materie de securitate, care să stabilească măsurile pe care le veți utiliza pentru a asigura securitatea digitală și fizică.

Securitate digitală

Îmbunătățirea securității informatice în birou este un prim pas ușor de făcut atunci când încercați să vă protejați biroul. Această categorie se referă la software, date și orice alte aspecte non-fizice, dar totuși importante ale afacerii dvs.

Începeți prin a vă asigura rețeaua și investiți în serverele proprii, care vă oferă o rețea proprie sigură și pot varia de la dispozitive mici și ieftine la mașini masive și costisitoare. Utilizați doar ceea ce aveți nevoie. Educați-vă angajații cu privire la cele mai bune practici digitale, inclusiv cum să creați parole puternice pentru conturile lor online și cum să evitați e-mailurile de phishing.

O rețea Wi-Fi bună poate de asemenea să păstreze o parte din sistemele de securitate fizică online, ceea ce înseamnă că nu sunteți niciodată fără protecția pe care o oferă. Dacă investiți într-un sistem de control al accesului, care va fi explicat mai jos, aveți nevoie de o rețea de încredere care să permită dispozitivelor de securitate să comunice rapid și să identifice identitatea fără probleme. Cu configurarea corectă, securitatea digitală poate și ar trebui să fie cea mai mică din problemele dvs. de siguranță la birou.

Siguranță fizică/ Analiza de risc la securitate fizica

Cel mai mare și cel mai important aspect al siguranței la locul de muncă este securitatea fizică. Această categorie cuprinde o mare parte din părțile disparate, inclusiv protecția împotriva incendiilor, reglementările privind siguranța angajaților și măsurile anti-furt. Pe scurt, este prima dvs. linie de apărare dintre voi și dezastru. Un plan de securitate fizic cuprinzător este foarte important, deoarece va reduce datoriile, creanțele de asigurare, închiderile și alte cheltuieli de securitate care vă rănesc linia de jos. Politica dvs. de securitate fizică ar trebui să contureze accesul angajaților, autentificarea identității, cerințele instalațiilor și sistemele de alarmă, printre alte detalii.

Controlul accesului

Cea mai bună modalitate de a îmbunătăți evaluarea de risc la securitatea fizică, cu mâinile în jos, este implementarea unui sistem de control al accesului. Controlul accesului, pe scurt, este o modalitate de a gestiona cine are dreptul să intre în spații sau să obțină acces la facilități din cadrul facilității. Poate suna simplu, dar este mult mai mult decât simpla deblocare a ușilor. Cu sistemul potrivit în vigoare, puteți gestiona aproape fiecare aspect al securității fizice, inclusiv autentificarea identității angajaților, permiterea accesului vizitatorilor, setarea alarmei, evitarea utilizării incorecte și controlul accesului la anumite etaje utilizând un ascensor. Controlul accesului vă oferă puterea de a gestiona aproape orice aspect fizic al instalației dvs.

Există patru clase majore de control al accesului, care sunt acceptate în mod obișnuit în politicile de birou moderne: obligatorii, discreționare, bazate pe roluri și bazate pe reguli. Controlul obligatoriu al accesului atribuie utilizatorilor un anumit nivel de clearance-ul, protejând activele în baza clearance-ului. Controlul accesului discreționar, pe de altă parte, face același lucru, dar la nivel individual pentru fiecare resursă protejată. Rolul pe bază este ca o combinație, atribuind un nivel de acces utilizatorilor pe baza funcției sau departamentului lor. Regulile folosesc, de fapt, regulile, determinând accesul bazat nu pe identitate, ci pe metoda de acces efectuată.

În mod normal, există cinci etape majore ale procedurii de control al accesului: autorizarea (acordată sau refuzată), autentificarea (verificarea identității), accesarea (introducerea unui spațiu), gestionarea (controlul accesului) și auditarea (asigurându-se că totul merge bine). Criteriile, condițiile și procesele care trebuie implementate în fiecare dintre aceste faze de control al accesului sunt cunoscute ca o politică unificată de control al accesului.

0
Sugestii generale - Securitate Fizica
Un mediu de lucru productiv cu un plan securizat

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts