Oboseala la locul de muncă...

Oboseala la locul de muncă

Luna trecută, am scris despre modul în care tehnologia de siguranță ar trebui utilizată pentru a combate oboseala la locul de muncă. Cu toate acestea, aceasta este doar o parte din procesul de gestionare a riscului de oboseală. Măștile de oboseală ajută la menținerea lucrătorului atent, focusat in domeniul de activitate.

Consiliul Național pentru Sănătate și Securitate în Muncă ( SSM ) solicită încă o dată angajatorilor să-și evalueze programele, mediile de lucru și cultura lor și să integreze măsurile de reducere a oboselii în sistemele lor de siguranță bazate pe date.

Aduceți un muncitor productiv și dedicat este admirabil, dar în ce moment individul începe să simtă efectele?

Se știe că 90% dintre angajatori au văzut impactul oboselii asupra angajaților săi. Numărul de ore lucrate de muncitori a crescut constant din anul 2014.

În timp ce nu se depășește numărul de ore lucrate pe an, când se clasifică la nivel global, legile care guvernează zilele de îmbolnăvire plătite și concediul anual legal mandatat sunt inexistente.

Din 1950 a avut loc o creștere globală a productivității în rândul lucrătorilor cu 400%, totuși angajații nu iau timp liber, ducând la arsuri, oboseală și, eventual, mai multe răniri.

Într-un cuvânt munca continuă provoacă ranirea lucrătorilor, iar profesioniștii din domeniul Sănătății și Securității în Muncă, ar trebui să implementeze sisteme de management al evaluarea riscului de oboseală pentru a diminua această cauză.

Aruncați o privire la muncitorii care fac schimb de noapte, care raportează cu 30% mai multe incidente față de cei care lucrează în ziua de lucru 9:00 - 17:00. Faptele sunt clare: o minte obosită este mai puțin probabil să ia comenzi rapide, astfel se ajunge să ia decizii proaste și să fie mai puțin alert.

In plus, schimbările ciclului de somn-trezire a unei persoane ar putea duce la probleme de sănătate, cum ar fi depresia, diabetul si bolile cardiovasculare.

Institutul de Sănătate și Securitate în Muncă afirmă că o politică eficientă de gestionare a oboselii include limite privind orele de lucru, precum și cerințe minime pentru perioadele de odihnă și de recuperare, împreună cu:

 • Examinarea periodică a programelor suplimentare;
 • Împărțirea responsabilităților pentru gestionarea oboselii;
 • Comunicarea din partea organizației și a angajatului care își asumă responsabilitatea pentru a ajunge la datorie;
 • Sistemul de raportare a oboselii pentru angajați;
 • Proceduri pentru a determina dacă oboseala a jucat un rol într-un incident;
 • Obținerea de formare și educație pentru managementul oboselii pentru angajați și management;
 • Furnizarea de informații și management al tulburărilor de somn;
 • Proces continuu de îmbunătățire pentru gestionarea riscului de oboseală.

Sănătatea mintală la locul de muncă

Munca poate contribui la dezvoltarea sănătății mintale prin condiții de muncă proaste și probleme de organizare a muncii. Cu toate acestea, angajarea poate oferi persoanelor fizice scop, resurse financiare și o sursă de identificare; care sa dovedit a promova creșterea bunăstării mentale positive. Există o recunoaștere tot mai mare în Uniunea Europeană și, în plus, la nivel global, a impactului economic și social al sănătății mintale; și, la rândul său, a importanței relative a promovării bunăstării mentale și a prevenirii apariției tulburărilor mintale în societate. O analiză sistematică a datelor și a statisticilor din studiile comunității din țările din Uniunea Europeană, din populația adultă (definită ca vârstă 18-65 ani) a prezentat cel puțin o serie de tulburări psihice în ultimul an (inclusiv problemele generate de consumul de substanțe, psihozele, depresia, anxietatea și tulburările de alimentație).

Tulburări psihice și sănătate mintală

Tulburările psihice sunt afecțiuni semnificative din punct de vedere clinic, caracterizate prin gânduri, emoții sau comportamente modificate, cu suferință asociată și funcționare defectuoasă. Tulburările psihice sunt clasificate după cum urmează:

 • tulburări psihice organice (de exemplu, demență);
 • consumul de substanțe psihoactive (de exemplu, consumul nociv al alcoolului );
 • schizofrenia și tulburările asociate (de exemplu tulburări delirante);
 • tulburări de dispoziție (de exemplu, depresie, tulburare afectivă bipolară);
 • tulburări neurologice, legate de stres și somatoforme (de exemplu, tulburare de anxietate);
 • sindroame comportamentale;
 • tulburări ale personalității adulților;
 • retard mintal;
 • tulburări de dezvoltare psihologică (de exemplu, autism);
 • tulburări ale copilului și adolescentului (de exemplu tulburări de conduită).
1
Indentificarea Riscului. Analiză de Risc la Securi...
Crearea unui plan pentru gestionarea Riscurilor și...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts