Pregătiți un raport de analiză a riscurilor. Analiză de Risc la Securitate Fizică

Pregătiți un raport de analiză a riscurilor

Procesul Analizei de Risc la Securitate Fizica

Procesul de analiză de risc la securitate fizica la identificarea riscului activelor informaționale și la acordarea unei valori riscurilor. În plus, identifică măsurile de protecție care minimizează efectele riscului și atribuie un cost fiecărei contramăsuri. Evaluarea riscurilor la securitatea fizica determină, de asemenea, dacă măsurile de contracarare sunt eficiente. După ce analiza este completă, trebuie întocmit un raport de documentare a evaluării riscurilor in securitate si sanatate.

Cea mai mare provocare în scrierea unui raport de analiză a riscului de securitate este depășirea decalajului dintre jargonul analizei de risc și gestionarea informațiilor care pot fi înțelese și utilizate pentru luarea deciziilor. De regulă, managementul se va concentra pe informații sumare și va folosi doar detalii tehnice dacă acestea sunt necesare pentru a sprijini o decizie sau a face o alegere între recomandări.

Raportul de analiz​ă

Raportul de analiză a riscurilor servește drept vehicul pentru prezentarea către conducere a rezultatelor procesului de analiză a riscurilor și a recomandărilor privind securitatea informațiilor. Oferă managementului companiei sau agenției informațiile necesare pentru a lua decizii inteligente și bine informate referitoare la problemele de securitate. Raportul trebuie transmis agenției sau conducătorului companiei pentru revizuire, aprobare și acțiune promptă.

Raportul trebuie să includă numai informații sumare. Documentele de lucru și analizele detaliate care susțin constatările și recomandările prezentate în raport trebuie menținute în scop de referință și ca resursă pentru analizele viitoare de risc. raportul și documentația aferentă trebuie considerate informații sensibile și trebuie protejate în consecință. Ele nu sunt destinate distribuției generale.

Valoarea efortului implicat pentru fiecare dintre etapele de mai sus va varia foarte mult în funcție de mărimea și complexitatea "Proiectului" analizat. Primul pas este adesea critic în sensul că scopul proiectului trebuie să fie definit cu precizie. Cu alte cuvinte, unde începe și se încheie Proiectul ?; Ce componente (sisteme informatice individuale,rețele etc.) sunt incluse în definiția "Proiectului"?

Detaliile tehnice ale raportului trebuie să includă:

  • Nivelurile de vulnerabilitate;
  • Amenințările aplicabile și frecvența acestora;
  • Mediul de utilizare;
  • Conectivitate sistem;
  • Nivelul / nivelurile de sensibilitate a datelor;
  • Risc rezidual, exprimat pe baza vulnerabilității individuale;
  • Calcule detaliate privind Anul Lipsa Aspectului;

Deci, ce metodologie pentru analiza riscului S.S.M. - SECURITATE SI SANATATE IN MUNCA (PROTECTIA MUNCII) este cea mai bună; calitativ?, cantitativ?. În cazul în care procesul este manual sau automatizat? Funcția cea mai de bază a oricărui proces de analiză a riscului de securitate este de a determina cât mai exact posibil riscul pentru active. Desigur, procedura de determinare a riscului poate fi complexă sau simplă, în funcție de activ și de metodologia de analiză utilizată. Cantitatea de risc poate fi exprimată ca fiind bună / rea; mare / scăzută (calitativă), ca o metrică calculată (cantitativă) sau o combinație a celor doi (hibrizi).

Procesul de colectare, analiză și pregătire a unui raport de analiză a riscului de securitate implică mai mulți pași. Este nevoie de timp, de costisitoare și, de cele mai multe ori, de o obligație colaterală pentru persoana (persoanele) însărcinată cu obținerea acesteia. În plus, cerința de a face o analiză a riscului de securitate este ciclică, de exemplu, inițial, apoi o dată la fiecare trei ani.

Nu există nicio îndoială că o metodologie automată de analiză a riscurilor este mai puțin solicitantă pentru utilizator în ceea ce privește timpul și experiența. Conceptele și punerea în aplicare a celor mai multe metodologii automatizate comerciale conțin expertiza și au fost supuse examinării atât a utilizatorilor guvernamentali, cât și a utilizatorilor comerciali.

0
Instrumente de Siguranță. Analiză de Risc la Secur...
Obiectivul Evaluării Riscurilor. Analiză de Risc l...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts