Protecție dublă a auzului

Protecție dublă a auzului

Ce este protecția auditivă dublă și când este nevoie?

Pentru a înțelege care este dubla protecție auditivă, începem prin a analiza de ce este nevoie. Standardele de expunere la zgomot profesional sunt destinate să protejeze lucrătorii din industria generală de a suferi leziuni auditive, reglând cantitatea de zgomot la care sunt expuși la locul de muncă.

Pentru aplicațiile generale ale industriei, cum ar fi sectorul utilitar, producția și sectorul serviciilor, respectarea standardelor poate fi obținută folosind un singur dispozitiv de protecție a auzului - urechi de protecție (antifoane externe) sau dopuri de urechi (antifoane interne). Acest lucru se datorează faptului că atenuarea unui dispozitiv singular de protecție auditivă este suficientă pentru a asigura o protecție adecvată pentru purtător.

Protecția dublă sau este necesară atunci când atenuarea unui dispozitiv singular de protecție auditivă nu este suficientă pentru a asigura o protecție adecvată pentru purtător. Să trecem la câteva situații în care un singur dispozitiv auditiv ar fi insuficient. Orice lucrător a cărui expunere medie ponderată în timp de 8 ore depășește 100 dBA ar trebui să poarte dublă protecție auditivă. Pierderea auzului și surditatea sunt subiecte des întalnite în cazul lucrătorilor ce-și îndeplinesc sarcina la locul de muncă. Protecția dublă a auzului este, de asemenea, necesară în operațiunile miniere guvernate de Administrația pentru securitate și sănătate în muncă a minelor pentru expuneri la zgomot care depășesc 105 dBA pentru o medie ponderată în timp de 8 ore.

Acum că am identificat câteva situații care necesită utilizarea unei duble protecții auditive, să ne extindem asupra a ceea ce este protecția dublă a auzului. Este mai simplu decât s-ar putea crede: Protecția dublă a auzului apare atunci când sunt folosite două aparate de protecție auditivă în același timp. Factorul dublu - sau "dublu de protecție" este cel mai frecvent obținut prin purtarea de ureche pentru urechi și dopuri de urechi. Un element cheie pentru a vă asigura că obțineți cea mai mare protecție de decibeli atunci când purtați dopuri de urechi sau antifoane externe ca parte a protecției duble a auzului.Este bine să înțelegeți impactul pe care îl are potrivirea lor asupra eficacității: Pentru a primi cea mai mare protecție, dopul de urechi trebuie purtat în mod corespunzător. În caz contrar, este posibil să nu fie suficientă protecția adăugată împotriva purtării a două dispozitive.

Vă întrebați cum se traduce eficiența dublei protecții la un nivel mai ridicat de decibeli?

Nu este nevoie decât de un calcul simplu pentru a determina nivelul pe care îl oferă protejarea dublă a auzului: Adăugați 5 dBA la cea mai mare reducere de zgomot a dispozitivului auditiv cu rang înalt. De exemplu, dacă utilizați o cască cu 30 NRR ( unitate de măsură utilizată pentru a determina eficiența dispozitivelor de protecție auditivă pentru a reduce expunerea sunetului într-un mediu de lucru dat. ) și un earmuff cu un 26 NRR, ar trebui să adăugați 5 dB la 30 NRR pentru dopul de ureche. Nivelul dvs. de protecție ar crește apoi la 35 dB, presupunând că dopul de ureche este purtat corespunzător. Această metodă simplificată de calculare a dublei dBA de protecție.

Obs: 

  1. NRR = unitate de măsură utilizată pentru a determina eficiența dispozitivelor de protecție auditivă pentru a reduce expunerea sunetului într-un mediu de lucru dat.
  2. Eramuff = pereche de învelitori moi din țesătură, conectate de o bandă peste partea superioară a capului, care sunt purtate peste urechi pentru a le proteja de frig sau zgomot

Un dezavantaj al purtării dublei protecții este faptul că poate pune lucrătorul în pericol neputand auzi sunete de avertizare din zona înconjurătoare. Din acest motiv, protejarea dublă a auzului trebuie luată în considerare cu atenție pentru anumite locuri de lucru.

Cea mai bună practică este să folosiți produsul potrivit pentru a atinge nivelul de confort și încadrarea de care aveți nevoie pentru a fi în siguranță la locul de muncă, fără a vă compromite capacitatea de a fi conștient de mediul înconjurător.

0
După o cădere de la înălțime...
Documentul de evaluare a riscurilor

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts