Sfaturi rapide pentru construirea unei culturi a Siguranței Sănătății in Muncă

Sfaturi rapide pentru construirea unei culturi a Siguranței Sănătății in Muncă

Grijă de oameni

O cultură de Sănătate și Securitate în Muncă (SSM) cu adevărat mare este construită prin investiții personale în oamenii organizației.

Creați un mesaj consistent

Conducerea trebuie să înțeleagă și să demonstreze prin acțiunile sale că siguranța angajaților și protecția sănătății este prioritatea.

Lăsați angajații să-și exprime opiniile

Prin solicitarea opiniei lor despre cum să îmbunătățească prevenirea vătămărilor corporale, se formează noi idei creative pe care compania le pune în practică. Angajații care se află cel mai aproape de pericole sunt probabil cei mai apropiați de soluție.

Practicați ceea ce predicați!

Toate procedurile și politicile de siguranță ar trebui implementate și urmate de toți reprezentanții companiilor de la lucrătorii de primă linie la conducerea executivă.

Promovați "De ce"

Orice inițiativă devine mai eficientă atunci când angajații știu de ce li se cere să îndeplinească anumite sarcini. Gândiți-vă de ce siguranța este importantă la locul de muncă și asigurați-vă că mesajul este comunicat tuturor.

Construiți o abordare sistematică

Investiția în siguranță este aceeași cu orice altă investiție în compania dvs. Pentru a vedea o rentabilitate a investiției, trebuie să o faceți sistematic. Evaluarea riscurilor, stabilirea obiectivelor, implementarea și evaluarea rezultatelor.

Obțineți un aviz extern

Aduceți un outsider să se uite la locația dvs. cu un set nou de ochi. Poate fi dificil să recunoști problemele atunci când lucrezi atât de atent la ele.

Avertizare, informare și direcție

Este important să reamintiți continuu tuturor despre procesul de Sănătate și Securitate în Muncă (SSM). Afișați multe de semne în jurul zonelor de lucru și construiți o conversație continuă în jurul siguranței.

Nu planificați ultimul program de siguranță

Având în vedere siguranța în etapele de planificare a locului de muncă duce la soluții de siguranță ușoare, așteptarea până la apariția unor probleme de siguranță conduce la dificultăți în obținerea conformității.

Transmiteți Incidentele în Oportunitate

Incidentele de siguranță pot fi văzute ca o oportunitate dea identifica defecțiunile sistemului și de a îmbunătăți sistemul. Când apar incidente, nu dați vina pe indivizi, ci folosiți aceasta ca o oportunitate de îmbunătățire.

Îmbunătățirea continuă a procesului

Nu este suficient să instruiți angajații în siguranță, trebuie să urmați și să consolidați în mod constant instruirea prin utilizarea acțiunilor corective atunci când se observă comportamente nesigure.

​Depinde de managerii de unități și de proprietarii de afaceri pentru a-și angaja angajații la bord cu eforturile de siguranță la locul de muncă, încurajându-i să devină membri activi în acest proces. Împărtășiți-i cu ei statisticile privind vătămările corporale la locul de muncă și riscurile inerente pe care le prezintă zilnic munca lor. Furnizați stimulente care le recompensează pentru a exemplifica un comportament de siguranță la locul de muncă. Aceste inițiative simple fac cu adevărat diferența. Siguranța locului de muncă nu poate exista numai în ceea ce privește orientările și politicile de bune practici. Un mediu de lucru sigur se bazează pe gradul în care oamenii, atât în ​​management cât și pe podeaua fabricii, respectă - și comunică - standardele de siguranță.

Fundamentul oricărui efort de succes în materie de siguranță la locul de muncă este unul care îi încurajează pe angajați să identifice comportamente nesigure și oportunități de îmbunătățire, luând de asemenea decizii de siguranță bine informate în timpul sarcinilor zilnice de rutină.

1
Crearea unui plan pentru gestionarea Riscurilor și...
Aerul și Spațiul Închis

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts