SSM și PSI pentru Cabinete Stomatologice

SSM și PSI pentru Cabinete stomatologice

Furnizorii de servicii stomatologice, fie că sunt lucrători în cadrul unor centre medicale, clinici, cabinete și laboratoare, spitale publice sau private, respectiv medici stomatologi, asistenți, laboranți, personal auxiliar, cu toții sunt predispuși, direct și indirect, prin contact cu pacienții purtători de viruși, bacterii și ciuperci riscurilor și bolilor profesionale specifice domeniului de activitate.

În definitiv, mediul de lucru, în ansamblul său, prin concursul direct al lucrătorului, în calitatea sa de executant în procesul muncii, mijloacele de producție, activitatea întreprinsă ascunde și, mai mult de atât, pune la vedere o tipologie de factori de risc SSM și chiar PSI cu predilecție pentru medicii stomatologi, acțiunile acestuia fiind centrate pe sănătatea pacienților ce se prezinta la Cabinet, cu probleme sau boli orale, prin furnizarea de servicii stomatologice ce urmăresc toate aspectele legate de diagnosticarea, tratarea si prevenirea bolilor, rănile si anomaliile dentare ale cavitații bucale, ale maxilarelor și ale țesuturilor asociate, în funcție de nevoile cestora.

Astfel, pentru preîntâmpinarea eventualelor evenimente și accidente de SSM Cabinet Stomatologic, de altfel, inerente în acest sector de activitate, prin prisma pericolelor grave și iminente de accidentare și îmbolnăvire, s-a conturat un cadru legislativ intern, în conformitate și coroborat cu cel internațional, care statuează asupra normelor metodologice de reglementare a acestei activități a securității și sănătății în muncă, norme prin care să se asigure diminuarea venimentelor imprevizibile la locul de muncă, precum și a bolilor profesionale, tot mai frecvente, în ultimii ani, în acest fel atenuându-se efectele riscurilor SSM, dar și, totodată, efectele riscurilor PSI Cabinet Stomatologic.

De altfel, în exercitarea activităților și întru îndeplinirea atribuțiilor specifice funcțiilor ocupate, lucrătorii - furnizori de servicii stomatologice trebuie să aibă în folosința echipamente individuale de lucru și de protecție pe care trebuie sa le utilizeze, pentru a se asigura din punct de vedere SSM și PSI, fiind în obligația acestora să își însușească și să respecte reglementările legale și măsurile adoptate în materie de securitate si sănătate în muncă și prevenire și stingere incendii, protecția muncii și apărarea împotriva incendiilor reprezentând și o responsabilitate individuală, nu doar o obligație și o grijă a angajatorului. 

Cum îi asigurăm din punct de vedere SSM și PSI pe lucrătorii - furnizori de servicii stomatologice?

În primul rând, printr-o evaluare a riscurilor care, odată identificate, va permite concretizarea tuturor măsurilor necesare preîntâmpinării acestora, deci acele măsuri care să reducă riscul de producere a oricărui accident sau eveniment de muncă sau instalarea unei boli profesionale specifice sau care să le diminueze efectele distructive, gravitatea consecințelor acestora. 

În al doilea rând, conștientizând că, competențele profesionale nu sunt suficiente în exercitarea profesiei - medicină dentară, ci se impune o cultură a securității și sănătății în muncă care să asigure un loc de muncă sănătos și sigur, nu doar pentru lucrători, ci și pentru pacienți (vizitatorii, în context SSM/ SU), o cultură SSM pe care angajatorul trebuie să o asigure prin documentații și fișe specifice de protecția muncii și apărare împotriva incendiilor, şi pe care, în acelaşi timp, la rândul lor, lucrătorul și vizitatorul nu o pot dobândi decât în urma parcurgerii unor programe de informare și instruire specifică domeniului SSM și PSI Cabinet Stomatologic.

De asemenea, asigură-te și din punct de vedere SSM şi PSI pentru Cabinete Stomatologice prin signalistică, planuri de evacuare și stingătoare corespunzătoare. Ia și tu legătura cu Reliable Solutions Group Experts - RSGE, telefonic, la nr. de telefon 0748.028.457, prin email, la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau completând formularul de pe site-ul nostru, disponibil la secţiunea Contact pentru a putea dispune şi tu de oferta noastră SSM/ PSI pentru Cabinete stomatologice. 

Nu risca nicio amendă, controalele inopinate ale ITM și ISU îți pot închide activitatea. 

2
Echipament de Protectie
Securitate si sanatate in munca (SSM) si Prevenire...

Postari Asemanatoare

 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts