4 sfaturi utile pentru amplificarea ambientala a restaurantelor

referinte_bannerbocca

Instalatia de sonorizare este sufletul oricarei petreceri ori afaceri profitabile. Un restaurant cu un ambient placut va fi memorabil pentru clienti. Adaugati servicii impecabile si o mancare gustoasa si succesul va este asigurat.

Intr-un restaurant, pub sau cafenea, sistemul audio trebuie sa ofere clientilor o ambianta sonora placuta, relaxanta. Ocazional, instalatia de amplificare fixa este sustinuta de un sistem audio de putere, la nunti, botezuri ori alte evenimente. Cand spui sonorizare reusita, de cele mai multe ori faci referire la un sistem audio care se aude bine si care este adecvat scopului pentru care a fost cumparat.

Instalatia de sunet fixa sau sonorizarea ambientala (public address) are la baza o structura simpla si economica: difuzoare, amplificator, eventual mixer si o sursa audio. Pont: cumparati un sistem audio compact profesional (ACDT- PROEL) care are integrate toate echipamentele de mai sus, la un cost mult redus: mixer audio, amplificator, CD-player, tuner, USB etc. Dorian Grigore, Ing. de sunet in cadrul AMRO Grup, companie specializata in importul si vanzarea de echipamente audio, video si lumini profesionale recomanda:

Pentru o sonorizare reusita, tineti cont de urmatoarele sfaturi:

  • Folositi difuzoare de putere mai mica, dar in numar mai mare. Alegeti-le in functie de marimea, forma si inaltimea spatiului ce urmeaza a fi amplificat. NU se recomanda montarea a 1-2 difuzoare(boxe) in colturile incaperilor, deoarece va crea o senzatie acuta de disconfort: sunetul va fi foarte puternic langa difuzor si foarte incet la capatul opus. Asezarea difuzoarelor se va calcula in asa fel incat distributia sunetului sa fie uniforma, iar receptia sa se intrepatrunda.
  • Folositi doar echipamente pe linie de 100V-CC, ca sa faceti economie de cablu si o instalare simpla si rapida. (pentru economie de cablu si pentru o instalare rapida si simpla)
  • Daca utilizati PC-ul pentru a difuza muzica, asigurati-va ca folositi o interfata USB. Specialistul audio Dorian Grigore, AMRO Grup atentioneaza: "O mare gresala intalnita in restaurante este folosirea calculatorului fara interfata. Majoritatea folosesc iesirea de casti, o iesire amplificata (cca.2V si 16 ohmi impedanta) care poate sa distruga amplificatorul, in cel mai rau caz, sau sa reduca performata sistemului. Pentru a evita aceste neajunsuri este necesara o interfata USB care transforma semnalul la parametrii necesari amplificatorului."
  • Reglati volumul audio la un nivel mediu, pentru a nu deranja clientii. Tineti cont ca scopul dvs este sa le oferiti clientilor o mancare gustoasa si o admosfera relaxanta, un mediu in care oamenii sa poata socializa si comunica pe un ton normal, placut.

Creati-va un atu, cu o investitie minima. Pretul unui sistem de sonorizare ambientala este accesibil, plecand de la 490-500 eur. Pentru un cost concret, cereti o oferta personalizata.

Sonorizarea pentru evenimente este o sonorizare ce depaseste, de multe ori, 1000 de wati reali si este optionala. Echipamentele se aleg in functie de scopul utilizarii si de marimea spatiului sau de numarul de persoane.

Structura clasica este compusa din incinte audio pasive ori boxe active, mixere de sunet, amplificatoare, lumini (lasere, par-uri, stroboscoape, moving-hed-uri) si efecte (masini de fum, de spuma etc).

"Apelati intotdeauna la sfatul unor specialisti in sunet, cand decideti sa achizitionati echipamente audio ori lumini. Daca aveti un DJ, cereti firmei furnizoare de echipamente sa-l instruiasca in folosirea sistemelor, pentru a preintampina orice defectare accidentala ori operare eronata" ne sfatuieste Ing. Dorian G, Amro Grup.

Preturile sistemelor audio de putere variaza in functie de marca, de caracteristici dar si de complexitate. Un sistem audio complet marca Proel de 1000 wati costa 1499 Euro (tva exclus) si este ideal pentru petreceri, nunti ori alte evenimente de medie amploare.

In concluzie, reusita unui sunet impecabil este data de studierea atenta a spatiului (forma, pereti, dimensiuni, inaltimi etc), de buna alegere a echipamentelor de sunet si de proiectarea adecvata.

2
 

Comentarii

Doar utilizatorii inregistrati pot adauga comentarii la articolele din site! Inregistreaza-te sau daca ai deja un cont Autentifica-te
In acest moment articolul nu are nici un comentariu. Fii primul care scrie unul!

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.site4all.ro/

Cron Job Starts