Introducere
  • Cont creat acum 7 luni
  • Municipiul București, România
Albume foto
Nici o fotografie disponibila
Nici o fotografie disponibila
Nici o fotografie disponibila
Postare fixata
Activitati recente
  • Ce faci daca ia #foc mancarea dintr-o tigaie:
    - Opriti alimentarea cu gaz/energie electrica a aragazului pe care este tigaia (doar daca o puteti face in conditii de siguranta) si lasati-o sa se raceasca.
    - NU aruncati tigaia pe jos sau pe mobilierul din bucatarie si NU turnati apa peste ea!
    - Stingeti tigaile care sunt in flacari punand un...
    Ce faci daca ia #foc mancarea dintr-o tigaie:
    - Opriti alimentarea cu gaz/energie electrica a aragazului pe care este tigaia (doar daca o puteti face in conditii de siguranta) si lasati-o sa se raceasca.
    - NU aruncati tigaia pe jos sau pe mobilierul din bucatarie si NU turnati apa peste ea!
    - Stingeti tigaile care sunt in flacari punand un prosop ud peste acestea. Limitarea aportului de oxygen duce la stingerea incendiului.
    - Daca nu reusiti sa stingeti incendiul si acesta se extinde, evacuati persoanele din casa, alertati vecinii si chemati pompierii prin apelarea numarului 112.
    Mai mult
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Postarea este in asteptarea moderarii
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Stii ce nu ai voie in bucatarie?:
    - sa pastrati lichide combustibile (cu exceptia uleiului de gatit) sau usor inflamabile;
    - sa pastrati alte butelii cu gaze lichefiate in afara celei care alimenteaza aragazul;
    - sa utilizati la aparatele electrice cordoane de alimentare cu izolatia strapunsa, improvizate sau cu stechere defecte;
    - sa lasati...
    Stii ce nu ai voie in bucatarie?:
    - sa pastrati lichide combustibile (cu exceptia uleiului de gatit) sau usor inflamabile;
    - sa pastrati alte butelii cu gaze lichefiate in afara celei care alimenteaza aragazul;
    - sa utilizati la aparatele electrice cordoane de alimentare cu izolatia strapunsa, improvizate sau cu stechere defecte;
    - sa lasati aragazul in functiune nesupravegheat;
    - sa depozitati langa soba lemne sau alte materiale combustibile;
    - sa lasati carpe, prosoape sau haine in apropierea aragazului;
    - sa turnati apa peste uleiul care a luat foc;
    - sa folositi apa pentru stingerea focului izbucnit la aparatele electrice. Daca nu dispuneti de un #stingator cu pulbere atunci, dupa deconectarea aparatului de la reteaua de alimentare cu energie electrica, utilizati un prosop ud sau o haina pentru inabusirea flacarii .
    Mai mult
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Postarea este in asteptarea moderarii
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Cum previi un #incendiu in bucatarie
    Multe dintre incendiile din locuinte izbucnesc in bucatarii ca urmare a neglijentei persoanelor la folosirea aparatelor de gatit sau a distragerii atentiei in timpul gatitului pentru o perioada de timp. Pentru a preveni producerea incendiilor in bucatarie trebuie respectate cateva reguli, ce se pune in...
    Cum previi un #incendiu in bucatarie
    Multe dintre incendiile din locuinte izbucnesc in bucatarii ca urmare a neglijentei persoanelor la folosirea aparatelor de gatit sau a distragerii atentiei in timpul gatitului pentru o perioada de timp. Pentru a preveni producerea incendiilor in bucatarie trebuie respectate cateva reguli, ce se pune in practica imediat:
    - Nu lasati mancarea pe foc nesupravegheata. Luati-o de la incalzit daca trebuie neaparat sa parasiti bucataria pentru o perioada mai lunga de timp.
    - Dupa ce ati terminat de gatit, asigurati-va ca ati oprit din functionare cuptorul si aragazul.
    - Nu lasati copiii singuri niciodata in bucatarie. Pastrati chibriturile si brichetele acolo unde copii nu pot ajunge si dotati usa de la cuptor cu un dispozitiv de siguranta.
    - Atunci cand gatiti, evitati sa purtati haine sintetice largi (de exemplu, halate), deoarece acestea pot lua foc foarte usor.
    - Daca pregatiti mancarea la friteuza in mod regulat, ar fi bine sa fie una electrica. Aceste friteuze sunt dotate cu un termostat reglat pentru a se incalzi pana la temperatura necesara si este mai sigura.
    - Aveti grija ca alimentele sa fie scurse de apa inainte de a le introduce in ulei incins pentru a preveni improscarea cu ulei si arsurile.
    - Curatati si indepartati depunerile de grasime si resturi de mancare de pe aragaz, deoarece acestea pot lua foc usor.
    Mai mult
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Postarea este in asteptarea moderarii
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Ce este #SSM si #PSI ?
    Aceste servicii pentru multi antreprenori sunt un fleac, o nimica toata sau si mai grav o carticica in care semnam din cand in cand. Pentru altii este teama de amenzile pe care le pot primi in cazul in care ar putea sa le primeasca in urma vizitelor de la #ITM sau #ISU .

    In realitate, ele reprezinta:
    - SSM: promovarea...
    Ce este #SSM si #PSI ?
    Aceste servicii pentru multi antreprenori sunt un fleac, o nimica toata sau si mai grav o carticica in care semnam din cand in cand. Pentru altii este teama de amenzile pe care le pot primi in cazul in care ar putea sa le primeasca in urma vizitelor de la #ITM sau #ISU .

    In realitate, ele reprezinta:
    - SSM: promovarea unui mediu de lucru sigur pentru angajat, angajator, lucratori detasati sau pusi la dispozitie de catre alt angajator si de ce nu chiar pentru clienti, atunci vin in vizita
    - PSI: implementarea unui program de pregatire a personalului cu privire la prevenirea si recunoasterea pericolelor de incendiu.
    Mai mult
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Postarea este in asteptarea moderarii
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Ce este de facut din punct de vedere al #SSM ?
    Pentru societatile in care sunt mai putin de 9 angajati, legea ofera posibilitatea angajatorilor de a-si asuma atributiile in domeniu, insa trebuie sa indeplineasca cumulativ cateva conditii, conform art. 16 din HG 1425/2006.
    Pentru societatile in care isi desfasoara activitatea mai mult de 9...
    Ce este de facut din punct de vedere al #SSM ?
    Pentru societatile in care sunt mai putin de 9 angajati, legea ofera posibilitatea angajatorilor de a-si asuma atributiile in domeniu, insa trebuie sa indeplineasca cumulativ cateva conditii, conform art. 16 din HG 1425/2006.
    Pentru societatile in care isi desfasoara activitatea mai mult de 9 angajati, legea prevede conditii clare in care se desfasoara aceasta activitate, conform art. 17-19 din HG 1425/2006.
    Mai mult
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Postarea este in asteptarea moderarii
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • De ce #SSM si #PSI ?
    Pentru ca accidente de munca si incendii se intampla. Stau marturie rapoartele pentru anul 2018 publicate de catre:
    1. Inspectia Muncii, in ceea ce priveste accidentele de munca: au fost 4916 accidentati din care 225 accidentati mortal si 647 accidente de traseu.
    2. IGSU din care reiese ca 31% din incendiile inregistrate pe...
    De ce #SSM si #PSI ?
    Pentru ca accidente de munca si incendii se intampla. Stau marturie rapoartele pentru anul 2018 publicate de catre:
    1. Inspectia Muncii, in ceea ce priveste accidentele de munca: au fost 4916 accidentati din care 225 accidentati mortal si 647 accidente de traseu.
    2. IGSU din care reiese ca 31% din incendiile inregistrate pe parcursul anului s-au produs in sedii de firme si birouri si au fost inregistrate 140 de victime din care 25 decedati.
    Mai mult
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Postarea este in asteptarea moderarii
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Stii ce insemna Evaluarea riscurilor profesionale?
    Evaluarea riscurilor profesionale este o obligatie a angajatorilor, ce se face doar la fata locului, apreciindu-se riscurile specifice asociate respectivului loc de munca, tinand cont de mediul si sarcina de munca.
    Etapele evaluarii factorilor de risc sunt:
    1. Colectarea informatiilor
    2....
    Stii ce insemna Evaluarea riscurilor profesionale?
    Evaluarea riscurilor profesionale este o obligatie a angajatorilor, ce se face doar la fata locului, apreciindu-se riscurile specifice asociate respectivului loc de munca, tinand cont de mediul si sarcina de munca.
    Etapele evaluarii factorilor de risc sunt:
    1. Colectarea informatiilor
    2. Identificarea pericolelor
    3. Evaluarea riscurilor generate de pericole
    4. Planificarea actiunilor de eliminare sau reducere a riscurilor.
    5. Elaborarea documentatiei de evaluare a riscurilor
    Mai mult
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Postarea este in asteptarea moderarii
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Dana Gelea a creat o postare noua in blog, SSM pentru activitatea din birouri
    SSM pentru activitatea din birouri Este ceva normal pentru angajații din societățile ce își desfășoară activitatea în birouri să aibă o atitudine ceva mai relaxată când vorbim despre securitate și sănătate în muncă.Poți spune că acolo nu sunt elemente cu risc ridicat de accidentare, cum ar fi să cazi de pe scară sau să-ți prinzi degetele într-o mașină. Nu ai de ce să îți faci griji.În realitate, însă, sunt mulți factori de risc de accidentare și...
    1. Continua sa citesti
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Postarea este in asteptarea moderarii
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Dana Gelea a creat o postare noua in blog, Ce facem noi pentru antreprenori
    Ce facem noi pentru antreprenori Fiecare antreprenor știe foarte bine că orice afacere, mai mică, mai mare, start-up sau în plin avânt, trebuie să aibă un control al factorilor de risc la fiecare loc de muncă. Pentru a face acest lucru, trebuie să te gândești, tu cel care gestionezi firma, să apelezi la serviciile oferite de o societate abilitată în acest domeniu sau să îți organizezi propriul departament de securitatea muncii, deci să angajezi persoane cu...
    1. Continua sa citesti
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Postarea este in asteptarea moderarii
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
  • Dana Gelea a incarcat 20 fotografii in albumul Pregatire pe toate fronturile
    0
    0
    0
    0
    0
    0
    Postarea este in asteptarea moderarii
    Stream item published successfully. Item will now be visible on your stream.
Nu exista activitati
Unable to load tooltip content.