Se incarca fotografia de coperta... Trage de fotografie pentru a o repozitiona

Platforma Q & A

Ai nevoie de raspunsuri la intrebarile tale? Incurajam oamenii sa impartaseasca si sa creasca cunostintele celoralalti. In aceasta sectiune oricine poate sa scrie o intrebare despre orice subiect, sa citeasca raspunsuri de calitate, personalizate si relevante si sa-si impartaseasca propriile pareri cu ceilalti.
  1. Anto
  2. Cariera & Loc de munca
  3. Miercuri, 31 Iulie 2019
  4.  Aboneaza-te prin email
Azi de dimineață, în curtea firmei, am coborât din mașină și îndreptându-ma către portbagaj pentru a îmi lua bagajele mi s-a blocat piciorul între o bordură și o gură de canal lăsată parțial ridicată, m-am dezechilibrat și am căzut pe picior. Rezultatul a fost o fractură de metatarsian cu imobilizare in gips pentru 5 săptămâni.

Întrebarea mea este: acest incident se poate încadra ca accident de muncă? Care este procentul cu care îmi va fi plătit concediul medical?
Evalueaza aceasta postare:
Comentarii
Nu au fost adaugate comentarii.
Raspuns acceptat
Dana Gelea
Administrator Firma
Raspuns acceptat In asteptarea moderarii
1
Voturi
Anuleaza
Conform art. 30 din Legea nr. 319/ 2006 cu modificările și completările ulterioare, accidentul de traseu petrecut în timpul și pe traseul normal de la domiciliul angajatului la locul de muncă organizat de angajator, sau invers, este accident de muncă.

În fișa de instruire în domeniul SSM trebuie să se regăsească mențiuni privind traseu de urmat de la domiciliu la serviciu și retur, perioada de timp în care se face deplasarea, mijlocul de transport.

Legea nr. 346/ 2002, cu modificările și completările ulterioare, menționează la art. 33:
(1) Cuantumul îndemnizației pentru incapacitate temporară de muncă reprezintă 80 % din media veniturilor salariale brute realizate în ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.
(2) Cuantumul indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă în cazul urgențelor medico-chirurgicale este de 100 % din media venitului lunar asigurat din ultimele 6 luni anterioare manifestării riscului.
Comentarii
Nu au fost adaugate comentarii.
  1. mai mult de o luna in urma
  2. Cariera & Loc de munca
  3. # Permalink


There are replies in this post but you are not allowed to view the replies from this post.