Platforma Q & A

Ai nevoie de raspunsuri la intrebarile tale? Incurajam oamenii sa impartaseasca si sa creasca cunostintele celoralalti. In aceasta sectiune oricine poate sa scrie o intrebare despre orice subiect, sa citeasca raspunsuri de calitate, personalizate si relevante si sa-si impartaseasca propriile pareri cu ceilalti.
  1. Utilizator anonim
  2. Afaceri & Antreprenoriat
  3. Miercuri, 23 Septembrie 2020
  4.  Aboneaza-te prin email
Care este diferența dintre un PLAN DE AFACERI și un MODEL DE BUSINESS?
Evalueaza aceasta postare:
Comentarii
Nu au fost adaugate comentarii.
Raspuns acceptat
Alina Roxana Striinu
Administrator Firma
Raspuns acceptat In asteptarea moderarii
0
Voturi
Anuleaza
Planul de afaceri răspunde la întrebarea: de ce ești în afaceri? Acesta explică cine ești, care sunt ideile tale și cum se reunesc toate acestea în business-ul tău. Un plan de afaceri ar trebui să poată face ca cineva complet străin de business-ul tău (bancă/ investitor) să înțeleagă de ce afacerea ta va avea succes. Planul de afaceri descrie întreaga companie și strategia sa.

Modelul de business, spre deosebire de planul de afaceri, este esența unei afaceri, structurată succint și clar. Modelul de business conține răspunsuri la întrebările cele mai importante în legătură cu afacerea: de la activitatea principală, la parteneri, structura costurilor si venituri previzionate.

  • creează un plan de afaceri dacă vrei să atragi surse de finanțare (fonduri de investiție, bancheri sau investitori individuali);
  • desenează modelul de business pentru a defini cum să faci bani și să generezi profit!
Comentarii
Nu au fost adaugate comentarii.


There are replies in this post but you are not allowed to view the replies from this post.