Platforma Q & A

Ai nevoie de raspunsuri la intrebarile tale? Incurajam oamenii sa impartaseasca si sa creasca cunostintele celoralalti. In aceasta sectiune oricine poate sa scrie o intrebare despre orice subiect, sa citeasca raspunsuri de calitate, personalizate si relevante si sa-si impartaseasca propriile pareri cu ceilalti.
  1. Alina Roxana Striinu
  2. Afaceri & Antreprenoriat
  3. Luni, 15 Iunie 2020
  4.  Aboneaza-te prin email
Firmele au în acest moment toate elementele pentru a face uz de prevederile prevăzute în Ordonanța de Urgență 92/2020 pentru a solicita bani de la stat. Aici vorbim despre decontările pentru cei ce se întorc din șomaj tehnic și de subvențiile pentru încadrarea unor categorii de șomeri. Prevederile se aplică abia de luna viitoare întrucât se referă la situatiile apărute începând cu luna iunie 2020.

Decontarea salariilor
În baza OUG nr. 92/2020 și a Ordinului ANOFM nr. 457/2020, se pot cere decontări de 41.5% din salariile de bază brute pentru fiecare dintre angajatii ale căror contracte de muncă (suspendate în perioada stării de urgentă și alertă pe motiv de somaj tehnic) sunt reactivate. Maxim per salariat - 2.253 de lei.

Atenție! Potrivit ordonanței, este vorba de acordarea acestor bani începând de la 1 iunie, așadar, nu și pentru perioade de dinainte de 1 iunie - de exemplu, dacă au scos angajații din șomaj tehnic la 16 mai, pentru perioada până la 1 iunie nu se pot obține aceste decontări.
Evalueaza aceasta postare:
Comentarii
Nu au fost adaugate comentarii.


Nu exista raspunsuri pentru acesta intrebare.
Fii unul dintre primii care au raspuns la aceasta!
Cron Job Starts