Platforma Q & A

Ai nevoie de raspunsuri la intrebarile tale? Incurajam oamenii sa impartaseasca si sa creasca cunostintele celoralalti. In aceasta sectiune oricine poate sa scrie o intrebare despre orice subiect, sa citeasca raspunsuri de calitate, personalizate si relevante si sa-si impartaseasca propriile pareri cu ceilalti.
  1. Alina Roxana Striinu
  2. Afaceri & Antreprenoriat
  3. Luni, 15 Iunie 2020
  4.  Aboneaza-te prin email
"O clarificare: Legea nu obligă până în acest moment angajatorii să păstreze o anumită perioadă angajații ulterior revenirii din șomajul tehnic
Până în acest moment nu există o asemenea condiționare în lege. Nelămuririle vin, cel mai probabil, din cauza unui proiect de lege propus care prevede ceva în acest sens. Nu se știe dacă va intra în vigoare și când.
Nici Codul muncii nu prevede o atare condiționare, nici OUG nr. 30/2020, cea care dă unor angajatori dreptul de a cere de la stat un ajutor pentru plata indemnizațiilor de șomaj tehnic.
Practic, Guvernul, prin ordonanța amintită, nu a obligat angajatorii care obțin banii de la stat să păstreze în firmă acei angajați pe o perioadă de timp după ce se reia activitatea. A impus doar câteva condiții pentru acordarea banilor, în primă fază."
Evalueaza aceasta postare:
Comentarii
Nu au fost adaugate comentarii.


Nu exista raspunsuri pentru acesta intrebare.
Fii unul dintre primii care au raspuns la aceasta!
Cron Job Starts