Platforma Q & A

Ai nevoie de raspunsuri la intrebarile tale? Incurajam oamenii sa impartaseasca si sa creasca cunostintele celoralalti. In aceasta sectiune oricine poate sa scrie o intrebare despre orice subiect, sa citeasca raspunsuri de calitate, personalizate si relevante si sa-si impartaseasca propriile pareri cu ceilalti.
  1. Dana Gelea
  2. Siguranta & Protectie
  3. Marți, 10 Martie 2020
  4.  Aboneaza-te prin email
Multe dintre incendiile din locuinte izbucnesc in bucatarii ca urmare a neglijentei persoanelor la folosirea aparatelor de gatit sau a distragerii atentiei in timpul gatitului pentru o perioada de timp. Pentru a preveni producerea incendiilor in bucatarie trebuie respectate cateva reguli, ce se pune in practica imediat:

  • Nu lasati mancarea pe foc nesupravegheata. Luati-o de la incalzit daca trebuie neaparat sa parasiti bucataria pentru o perioada mai lunga de timp.
  • Dupa ce ati terminat de gatit, asigurati-va ca ati oprit din functionare cuptorul si aragazul.
  • Nu lasati copiii singuri niciodata in bucatarie. Pastrati chibriturile si brichetele acolo unde copii nu pot ajunge si dotati usa de la cuptor cu un dispozitiv de siguranta.
  • Atunci cand gatiti, evitati sa purtati haine sintetice largi (de exemplu, halate), deoarece acestea pot lua foc foarte usor.
  • Daca pregatiti mancarea la friteuza in mod regulat, ar fi bine sa fie una electrica. Aceste friteuze sunt dotate cu un termostat reglat pentru a se incalzi pana la temperatura necesara si este mai sigura.
  • Aveti grija ca alimentele sa fie scurse de apa inainte de a le introduce in ulei incins pentru a preveni improscarea cu ulei si arsurile.
  • Curatati si indepartati depunerile de grasime si resturi de mancare de pe aragaz, deoarece acestea pot lua foc usor.
Evalueaza aceasta postare:
Comentarii
Nu au fost adaugate comentarii.


Nu exista raspunsuri pentru acesta intrebare.
Fii unul dintre primii care au raspuns la aceasta!