Platforma Q & A

Ai nevoie de raspunsuri la intrebarile tale? Incurajam oamenii sa impartaseasca si sa creasca cunostintele celoralalti. In aceasta sectiune oricine poate sa scrie o intrebare despre orice subiect, sa citeasca raspunsuri de calitate, personalizate si relevante si sa-si impartaseasca propriile pareri cu ceilalti.
 1. Utilizator anonim
 2. Contabilitate & Fiscalitate
 3. Duminică, 08 Septembrie 2019
 4.  Aboneaza-te prin email
Cum se arhivează facturile?
Evalueaza aceasta postare:
Comentarii
Nu au fost adaugate comentarii.
Raspuns acceptat
Alina Potorac
Administrator Firma
Raspuns acceptat In asteptarea moderarii
0
Voturi
Anuleaza
Persoana impozabilă trebuie să asigure stocarea copiilor facturilor pe care le-a emis sau care au fost emise de client ori de un terț în numele și în contul său, precum și a tuturor facturilor primite. Persoana impozabilă poate decide locul de stocare a facturilor, cu condiția ca acestea sau informațiile stocate să fie puse la dispoziția autorităților competente fără nicio întârziere ori de câte ori se solicită acest lucru.

Facturile pot fi stocate pe suport hârtie sau în format electronic, indiferent de forma originală în care au fost trimise ori puse la dispoziție. Persoana impozabilă care arhivează electronic facturile are obligația să garanteze accesul on-line organelor fiscale competente, astfel încât să le permite accesarea, descărcarea și utilizarea respectivelor facturi. În cazul stocării electronice a facturilor, inclusiv a celor care au fost convertite din format hârtie în format electronic, nu este obligatorie aplicarea prevederilor Legii nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor în formă electronică, republicată.

În caz de pierdere, sustragere sau distrugere a documentelor financiar-contabile se vor lua măsuri de reconstituire a acestora, potrivit reglementărilor emise în acest sens, în termen de maximum 30 de zile de la constatare, iar în caz de forță majoră, în termen de 90 de zile de la constatarea încetării acesteia.
Comentarii
Nu au fost adaugate comentarii.
 1. mai mult de o luna in urma
 2. Contabilitate & Fiscalitate
 3. # Permalink
Raspuns acceptat In asteptarea moderarii
0
Voturi
Anuleaza
Multumesc pentru raspunsul detaliat, Alina. Voi contacta o firma de administrare a documentelor pentru dosarele vizate.
Comentarii
Nu au fost adaugate comentarii.
 1. mai mult de o luna in urma
 2. Contabilitate & Fiscalitate
 3. # 1
 • Pagina :
 • 1


Nu exista raspunsuri pentru acesta intrebare.
Fii unul dintre primii care au raspuns la aceasta!